Ki emlékszik már Knight Rider valódi történetére vagy arra, hogy hol villant bimbót Pamela Anderson a Baywatchban először? Megnéztük kedvenc ’80-’90-es évekbeli sorozataink legelső epizódjait és rájöttünk: a hűvös, csoffadt időben ez az egyik legviccesebb szórakozás. Vigyázat, spoilerveszély!

Knight Rider – 1982-1986

Michael és Kitt történetének egyik kulcsfontosságú részletére a pilotepizódban derül fény. Minden további rész tartalma 8 szóban: csipkelődő Michael, nők bálványa Michael, jó autók, üldözés. De most figyelj! A Knight Rider első részében kiderül, hogy Michael Knight személyazonossága korábban nem létezett, ugyanis őt eredetileg a bongyorhajú Larry Anderson játszotta, és a karakter neve Michael Arthur Long volt. Longot fejlövés éri, de a fejében található fémlemez miatt túléli a támadást, arca azonban súlyosan roncsolódik. Miután az orvos letekeri a gézt, a nők legnagyobb örömére David Hasselhoff köszön vissza, aki új személyazonosságot és ujjlenyomatokat kap, és ezzel kezdetét veszi az örökös hajsza a rosszfiúk után. Személyes kedvenc poénunk az epizódból, amikor Michael először látja Kittet és az autó szerkentyűit Darth Vader budoárjához hasonlítja.

Baywatch – 1989-2001

Hirtelen nem is tudjuk, hol kezdjük az érdekességek felsorolását eme gyöngyszem esetében: a ’80-as évekbeli retró pulcsikkal, az életmentők vízálló sminktrendjével vagy egy kisfiú bölcs kérdésével, amely szerint „Ha egy fiú nem akar semmit a lánytól, attól még bekenheti a hátát napolajjal?”. Kezdjük inkább azzal, hogy a Baywatch pilotepizódjában máris történik három bimbóvillantás, ezek közül kettő az első öt percen belül! Legnagyobb sajnálatunkra Pam Anderson csak ’92-ben csatlakozott az életmentők csapatához, de aki az első részt csak miatta nézné meg, annak figyelmébe ajánljuk a mentőlányok egyedi tervezésű, idomaikat leginkább előnyösen mutató úszódresszeket, amelyekért megéri végigülni a másfél órát.

Magnum – 1980-1988

Ahogyan a Baywatchban bimbókat, itt úgy villantják a mellkasszőrt. A nyitójelenetben félmeztelen, Tarzan-mellkasú Magnumunk rohan ki a vízből, hogy két perc múlva Ferrarit lopjon, a kevésbé szerencsés karaktereknek viszont három gombról is meg kell feledkezniük, hogy pubertás mellkasszőrükre fény derüljön. A Magnum első epizódjában nem szenvedünk hiányt holdfényben sütkérező bikinis csajokból és formás férfipopsit kiemelő szűk farmerekből sem.

Dallas – 1978-1991

Szégyenkezve valljuk be: a legelső Dallas rész 10. percéig bírtuk ki, hogy ne keressünk rá a Ewing családfára az interneten, ugyanis a két egymásnak feszülő család és a közöttük húzódó szövevényes szálak nem könnyítik meg a néző dolgát. A sorozat úgy indul, mint egy modern Rómeó és Júlia: minden viszály alapja Bobby Ewing és a Ewing család ősi ellenségének, a Barnes család lányának a házassága. Már az első részben ömlesztve kapjuk a furcsa viszonyok hálózatát, csak hogy például a saját nagybátyjával összekavarodó Lucyt említsük.

Vészhelyzet – 1994-2009

A sorozat első epizódjának nyitóképe Green doki nagypapákat megszégyenítő horkolása. Álmát a klinikára részegen betámolygó Ross doktor zavarja meg, aki fél órával később már teljes menetfelszerelésben fogadja a betegeket. A környéken összeomlott egy ház, ezért mindenkit mozgósítani kell, sok a sérült. A sorozatot nézve azon elmélkedtünk, ha olyan orvoshiány van, hogy a nem kicsit ittas George Clooneyt is csatasorba kell állítani, akkor vajon miért akad egy nyílt törésre is két orvos, és miért lát el egy másik beteget egyszerre hat ember? Külön öröm látni, hogy az újonc Carter doki azonnal be tud illeszkedni: első feladatainak egyike, hogy egy születendő gyermek fejét kell visszatartania, amíg beérnek a kórházba, nehogy a nyílt utcán jöjjön világra a baba.

Jóbarátok – 1994-2004

Kedvenc hatosfogatunk a nézők első benyomását nem bízta a véletlenre: Chandler azt álmodta, hogy legintimebb testtája helyén egy telefon van, amin édesanyja hívja éppen. Joey gombasérója és dagadó izmai már az első részben is feledtetik velünk bájos buggyantságát, az édes, ázott Rachelt pedig jobban felizgatja egy szószöntő tál, mint saját exvőlegénye. Ha szeretted a sorozatot és érdekel, honnan indult a barátok története, feltétlenül nézd meg az első részt!