Gondoltad volna, hogy Kafka és Picasso a hajnali órákban szeretett alkotni, és Murakami Haruki már este 9-kor lefekszik aludni? Bemutatjuk néhány híres művész napi rutinját. 

Mindenki számára láthatóvá vált, hogyan telt a híres emberek mindennapja. A kék az alvást, a piros a kreatív munkát, a zöld a hivatásos foglalkozásuk szerinti munkával töltött időt (ha volt ilyenjük), a sárga a szabadidős tevékenységet, a kék az edzések idejét jelzi. Összefoglalva, ezt tanulhatnánk tőlük: Aludj korán, és ne legyen munkahelyed! 

Forrás: www.giphy.com

Balzac, Haruki és Voltaire voltak a legkorábban kelők, Balzac-ot már hajnal 1-kor kidobta az ágy, de ugyanilyen korán is ment aludni, 6-kor. Haruki és Voltaire hajnal 4-kor kezdtek neki napjuknak. Kafka, Flaubert és Picasso művei leginkább éjfél és hajnal 3 között születtek, ekkor szerettek alkotni, illetve a délutáni órákon. Charles Dickens és John Milton meglepően sok időt töltöttek edzéssel, főként a koradélutáni időszakban. 

Immanuel Kant használta ki legtöbbször a szabadidejét, Sigmund Freud ezt az időt inkább munkájára használta fel. Beethoven reggel 6-tól délután 2-ig folyamatosan kreatív foglalkozással töltötte az idejét, míg Kurt Vonnegut csupán néhány reggeli órában tette ezt.