"Aludj korán, és ne legyen munkahelyed!" Így teltek a híres emberek mindennapjai

Forrás: www.giphy.com -
költő Kafka híresség iró művész zeneszerző alvás Murakami Haruki Picasso napi rutin edzés festő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gondoltad volna, hogy Kafka és Picasso a hajnali órákban szeretett alkotni, és Murakami Haruki már este 9-kor lefekszik aludni? Bemutatjuk néhány híres művész napi rutinját. 

Mindenki számára láthatóvá vált, hogyan telt a híres emberek mindennapja. A kék az alvást, a piros a kreatív munkát, a zöld a hivatásos foglalkozásuk szerinti munkával töltött időt (ha volt ilyenjük), a sárga a szabadidős tevékenységet, a kék az edzések idejét jelzi. Összefoglalva, ezt tanulhatnánk tőlük: Aludj korán, és ne legyen munkahelyed!

Forrás: www.giphy.com

Balzac, Haruki és Voltaire voltak a legkorábban kelők, Balzac-ot már hajnal 1-kor kidobta az ágy, de ugyanilyen korán is ment aludni, 6-kor. Haruki és Voltaire hajnal 4-kor kezdtek neki napjuknak. Kafka, Flaubert és Picasso művei leginkább éjfél és hajnal 3 között születtek, ekkor szerettek alkotni, illetve a délutáni órákon. Charles Dickens és John Milton meglepően sok időt töltöttek edzéssel, főként a koradélutáni időszakban.

Immanuel Kant használta ki legtöbbször a szabadidejét, Sigmund Freud ezt az időt inkább munkájára használta fel. Beethoven reggel 6-tól délután 2-ig folyamatosan kreatív foglalkozással töltötte az idejét, míg Kurt Vonnegut csupán néhány reggeli órában tette ezt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.