sajtótájékoztató The Grand Budapest Hotel Oscar-jelölés film Oscar 2015 Bucsi Réka díj Vasember Sráckor Los Angeles Unbroken Symphony no. 42
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Birdman és a Grand Hotel Budapest kapta a legtöbb jelölést, Bucsi Réka Symphony No. 42 című animációs rövidfilmje azonban nem került be az esélyes produkciók közé. A jelöltek listáját a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentették be.

Magyar idő szerint csütörtök délután fél háromkor kihirdették a 87. Oscar-díj jelöltjeit. Az amerikai filmakadémia kilenc kategóriában jelölte a Grand Budapest Hotel és a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) című filmet.

Forrás: Fox Searchlight

A legjobb színésznő kategóriájában Marion Cotillard, Felicity Jones, Julianne Moore, Rosamund Pike és Reese Witherspoont jelölték, a legjobb színészek között Steve Carell, Bradley Cooper, Benedict Cumberbatch, Michael Keaton és Eddie Redmayne szerepel. Ethan Hawke, Meryl Streep, Keira Knightley és Emma Stone is felkerült a legjobb mellékszereplők listájára.

Egy hajszálra az Oscartól

Bucsi Réka alkotása végül nem került be a legjobb rövid animáció Oscar-díjra esélyesei közé. Symphony No. 42 című munkájáról ide kattintva olvashatsz többet, ne hagyd ki az előzetesét! Réka a Symphony No. 42 Facebook-oldalán köszönte meg a sok támogatást.

A jelöléseket mind a 24 kategóriában hozták nyilvánosságra az élőben közvetített sajtókonferencián, amelyen Chris Pine filmszínész, két világhírű rendező, J. J. Abrams és Alfonso Cuarón, valamint Cheryl Boone Isaacs, az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémia, hivatalos nevén az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) elnöke is részt vett.

A díjátadó gála február 22-én lesz a hollywoodi Dolby Színházban. A házigazda az Így jártam anyátokkal sztárja, Neil Patrick Harris lesz.

Ki kaphat Oscart?

A főbb kategóriákban a mezőny lefutottnak tűnik, de kivételesen úgy tűnik, hogy minden szobor jó helyre kerül - írja az Origo.hu, ahol elolvashatod, kinek van esélye a szoborra.

Műteni kell az Oscar-díjas színésznőt, Liza Minnellithttp://www.life.hu/drlife/20140911-liza-minnelli-szinesznot-baleset-erte-eltort-a-csigolyaja-jovo-heten-mutik-meg.htmlBalesetet szenvedett otthonában Liza Minnelli 68 éves amerikai színésznő. A kutyáival játszott, amikor egyikük fellökte, és olyan szerencsétlenül esett a hátára, hogy eltört az egyik csigolyája.Dr. Life--Nézd meg, hogyan tapizta le Kate Hudsont Jennifer Aniston a Golden Globe-on!http://www.life.hu/news/20150112-a-2015-os-golden-globe-gala-legviccesebb-gifjei.htmlLáttad már, hogyan hatódott meg a díjátadó alatt Chrissy Teigen? És azt, ahogyan Benedict Cumberbatch belekontárkodott Meryl Streep és Margaret Cho fotójába? Mutatjuk a 2015-ös Arany Glóbusz legjobb gifjeit.News--Durva kommentáradat zúdult a Golden Globe betegesen sovány újságírónőjérehttp://www.life.hu/drlife/20150112-giuliana-rancic-ujsagirono-betegesen-sovany-alakjat-kritizaltak-a-2015-os-golden-globe-dijatadon.htmlSült krumplival és szendviccsel kínálták a kommentelők az E! News betegesen sovány újságírónőjét, Giuliana Rancict.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.