A színész egy különleges szerep kedvéért vállalta, hogy a rácsok között tölt egy kis időt és gyilkosok élettörténetéből merít ihletet.

Sorozatgyilkosok élettörténeteit tanulmányozza, rendőrségi szakemberekkel konzultál, fegyintézetekbe jár be Bereczki Zoltán, aki a Centrál Színház áprilisi bemutatójára, A lepkegyűjtő című thrillere készül – írja a Bors

Forrás: TV2

„Hihetetlenül izgalmas kihívás előtt állok, egy számomra merőben szokatlan szerepre készülök. A végeredményt még én sem látom, de napról napra mélyebbre merülök egy mocskos és sötét világban, és nem tudom, hol a vége. Hogy minél hitelesebb legyek, börtönlátogatásokon veszek részt, és szakemberek tapasztalatait hallgatom meg annak érdekében, hogy minél jobban megértsem a sorozatgyilkosok lelkivilágát, és megpróbáljam felfogni, mi indította őket azokra az elképesztő tettekre, amiket elkövettek. Ijesztő, borzasztó, ugyanakkor elképesztően érdekes egy pszichopata bőrébe bújni" – nyilatkozta Bereczki Zoltán.

Hátborzongató történet
Freddie-t, a harmincas évei közepén járó férfit játssza Bereczki, aki lepkéket gyűjt. Freddie egy szürke, csupa elfojtás bankhivatalnok, akit, bár megnyeri a lottó főnyereményt, a pénz csak anyagilag szabadítja fel, lelkileg nem. A lepkegyűjtést ezért „kiterjeszti", és elrabol egy izgalmas szépségű diáklányt.