Billy Elliot: a kisfiú, aki nem adta fel az álmait

Forrás: Tamas Gacs/Erkel Színház -
musical kisfiú film Erkel Színház táncos Billy Elliot apa főszereplő álom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába bármilyen tiltás és apai szigor, az északkelet-angliai kisfiú nem hagyja magát eltántorítani az oly régóta dédelgetett álmától.

Billy Elliot története a nyolcvanas évek Északkelet-Angliájában kezdődik, ahol az ekkor még 11 éves kisfiú bányász édesapja tiltása ellenére táncórákra kezd járni. A nehéz körülmények között nevelkedő Billyben tánctanára fedezi fel a tehetséget, aki a híres Royal Ballet társulatba küldi felvételizni a fiút.

Forrás: Tamas Gacs/Erkel Színház

A táncos álmokat szövögető Billy Elliot történetéről szóló film igazi világsikert aratott, a film alapján készült azonos című musicalt, amelynek zenéjét Elton John írta, 2005-ben vitték színre Londonban. Hamarosan itthon is bemutatásra kerül a Billy Elliot – a Musical az Erkel Színházban, amelynek 9-11 éves főszereplőjét már keresi a társulat. A jelentkezésről és a további részletekről bővebben ide kattintva olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.