Kis híján botrányba fulladt az Eurovíziós Dalfesztivál németországi válogatójának csütörtök esti döntője, miután az ARD országos közszolgálati televízióban élőben közvetített verseny győztese, Andreas Kümmert bejelentette, hogy nem vállalja a megmérettetést. Németországot így Ann Sophie képviseli a fesztiválon májusban Bécsben - írja az MTI. 

"Nem igazán vagyok abban az állapotban, hogy elfogadhassam az eredményt" - mondta a nézői szavazás alapján az első helyen végzett Andreas Kümmert az eredményhirdetés után. Döntését nem indokolta részletesen, csak annyit mondott, hogy átadja az indulás jogát a második helyezett Ann Sophie-nak. "Ő sokkal rátermettebb, én meg csak egy kis énekes vagyok".

Forrás: Facebook/Andreas Kümmert, www.eurovision.de

A hannoveri nemzeti döntő közönsége pfujolással, fütyüléssel fejezte ki nemtetszését, és Ann Sophie sem tűnt boldognak. Majdnem sírva fakadt, tanácstalanul állt a színpadon, és a percekig tartó kínos helyzetet végül a műsorvezető oldotta meg azzal, hogy bejelentette: a második helyezett énekesnő vesz részt az Eurovíziós Dalfesztiválon.

A magyar induló Csemer Bogi
A Life.hu újságírója a helyszínen, a színpadról lejövet kapta el Boggie-t egy gyors interjúra. Igaz, hogy a tévéből úgy tűnhetett, Csemer Boglárka pókerarccal csinálta végig A Dal teljes műsorát, elárulta, hogy végig nagyon izgult. A beszélgetést ITT olvashatod el.