Koós János: "Sok emlékem van, sok barátom hiányzik"

Forrás: MTI/Kollányi Péter -
Koós János Latinovits Zoltán színész emlék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hajdani barátairól, művészlegendákról emlékezett meg Koós János. 

A régi időkről mesélt a Borsnak Koós János. A színész több legendás művésszel dolgozott együtt, aikről a mai napig meghatottan beszél.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

"Csak a nevetésről szólt az életünk. Egyszer Latinovits Zoli eljött értem autóval, és behúzott kézifékkel ment az emelkedőn, nehogy 'megugorjon' a kocsi. Nagyon hiányzik mindenki, Daj­ka Margit, Latinovits Zoltán, Hofi Géza, Latabár Kálmán, Kabos László. Azt szoktam mondani, ha meghal a humor, ne­kem is végem van. Egyébként bármin képes vagyok elérzékenyülni, legyen az klasszikus zene vagy a gízai szfinx" – mesélte a napilapnak.

"Sok emlékem van, sok barátom hiányzik. Én, köszönöm, jól vagyok, értem nem kell aggódni. Felléptem tegnap is, és ma is megyek. Amikor pedig nem dolgozom, akkor olvasok, Rejtő Jenőt, Márait, Ady Endrét is szeretem, és persze a sajtót sem hagyom ki, mert feltétlenül tudnom kell, mi van a Fradival. Hálás vagyok a családomért, a feleségemért, akivel már negyvenharmadik éve vagyunk együtt. Nagy szerencsém volt vele, ahogy a két gyerekemmel és a kisunokámmal, Rozival is, aki talán szintén művészpályára lép majd" – mondta meghatottan Koós.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.