Személyes élettörténetéből táplálkozik a 60. Eurovíziós Dalfesztiválon Lengyelországot képviselő Monika Kuszynska előadása: a kerekesszékes énekesnő In The Name of Love című dalában az akadályok legyőzéséről énekel.

A 35 éves Kuszynska tizenöt éve alapított Varius Manx nevű rockzenekarával két albumot adott ki. 2003-ban a banda a dalfesztivál elődöntőjéig jutott Sonny című dalával. Három évvel később az énekesnő súlyos autóbalesetet szenvedett, akkor kényszerült kerekesszékbe. Azóta szólókarrierjére koncentrált. Ebben nagy segítsége volt férje, Kuba Raczynski, aki az In The Name of Love zenéjét is szerezte. Az érzelmes popdal szövegét az énekesnő írta.

Forrás: www.akpa.pl

"Művészetemmel megpróbálom összekötni a fogyatékossággal és az anélkül élő emberek világát. Az Eurovíziós Dalfesztivál idei mottója, a Building Bridges, azaz építsünk hidakat tökéletesen illik az én választott küldetésemhez és ez inspirálta a dal szövegét is" - mondta el az énekesnő. "Építsünk hidakat, szívtől szívig a szeretet nevében" - hirdeti a lengyel versenyző számának egyik sora.

 

Ők szorongathatják meg Boggie-t a dalversenyen
Boggie, aki dalát egy nem eurovíziós tucatdalnak nevezte, tudja, nem lesz könnyű dolga Bécsben. A Life.hu összegyűjtötte azokat a nótákat, amiket egész egyszerűen jó hallgatni, és melyek az Eurovízió olvasztótégelyében tucatdalok talán, de önmagukban zseniálisak, szórakoztatók, és amelyeket nem kapcsolnánk el azonnal, ha a dugóban ülve csendülnének fel a rádióból. Lássuk hát, milyen csajokkal áll szemben Csemer Bogi!

 

Botrány a német válogatón - Visszalépett a győztes
Kis híján botrányba fulladt az Eurovíziós Dalfesztivál németországi válogatójának csütörtök esti döntője, miután az ARD országos közszolgálati televízióban élőben közvetített verseny győztese, Andreas Kümmert bejelentette, hogy nem vállalja a megmérettetést, és meg is indokolta döntését. Németországot így Ann Sophie képviseli a fesztiválon májusban Bécsben.