Monika Kuszynska kerekesszékes énekesnő képviseli Lengyelországot az Eurovízión

Forrás: www.akpa.pl -
Csemer Bogi Boggie Eurovíziós Dalfesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Személyes élettörténetéből táplálkozik a 60. Eurovíziós Dalfesztiválon Lengyelországot képviselő Monika Kuszynska előadása: a kerekesszékes énekesnő In The Name of Love című dalában az akadályok legyőzéséről énekel.

A 35 éves Kuszynska tizenöt éve alapított Varius Manx nevű rockzenekarával két albumot adott ki. 2003-ban a banda a dalfesztivál elődöntőjéig jutott Sonny című dalával. Három évvel később az énekesnő súlyos autóbalesetet szenvedett, akkor kényszerült kerekesszékbe. Azóta szólókarrierjére koncentrált. Ebben nagy segítsége volt férje, Kuba Raczynski, aki az In The Name of Love zenéjét is szerezte. Az érzelmes popdal szövegét az énekesnő írta.

Forrás: www.akpa.pl

"Művészetemmel megpróbálom összekötni a fogyatékossággal és az anélkül élő emberek világát. Az Eurovíziós Dalfesztivál idei mottója, a Building Bridges, azaz építsünk hidakat tökéletesen illik az én választott küldetésemhez és ez inspirálta a dal szövegét is" - mondta el az énekesnő. "Építsünk hidakat, szívtől szívig a szeretet nevében" - hirdeti a lengyel versenyző számának egyik sora.

Ők szorongathatják meg Boggie-t a dalversenyen

Boggie, aki dalát egy nem eurovíziós tucatdalnak nevezte, tudja, nem lesz könnyű dolga Bécsben. A Life.hu összegyűjtötte azokat a nótákat, amiket egész egyszerűen jó hallgatni, és melyek az Eurovízió olvasztótégelyében tucatdalok talán, de önmagukban zseniálisak, szórakoztatók, és amelyeket nem kapcsolnánk el azonnal, ha a dugóban ülve csendülnének fel a rádióból. Lássuk hát, milyen csajokkal áll szemben Csemer Bogi!

Botrány a német válogatón - Visszalépett a győztes

Kis híján botrányba fulladt az Eurovíziós Dalfesztivál németországi válogatójának csütörtök esti döntője, miután az ARD országos közszolgálati televízióban élőben közvetített verseny győztese, Andreas Kümmert bejelentette, hogy nem vállalja a megmérettetést, és meg is indokolta döntését. Németországot így Ann Sophie képviseli a fesztiválon májusban Bécsben.
"Tereskova ellopta a névjegyemet" - A testverselőnő kiakadthttp://www.life.hu/kult/20150311-viola-szandra-hazank-elso-testverseloje-kiakadt-tereskovara.htmlViola Szandra Tereskovának esett. A testverseivel a köztudatba berobbanó Szandra nemcsak azt fájlalja, hogy - állítása szerint - Kriszta ellopta az ötletét, hanem azt is, hogy mindezt trágár módon tette. Cicaharc van készülőben!KultOrigoMagyar siker - Nemzetközi filmfesztivál fődíját nyerte el a Liza, a rókatündérhttp://www.life.hu/kult/20150310-ujj-meszaros-karoly-elso-mozifilmje-a-liza-a-rokatunder-nyerte-a-portugal-fantasporto-nemzetkozi.htmlA hazai mozikban február 19-én debütált Liza, a rókatündér a magyar nézők szeretetének elnyerése után bezsebelte az első fesztiváldíjait is. KultOrigoMagyar napok a Milánói Expón - A rendezvény a kreatív újrahasznosítás jegyében telikhttp://www.life.hu/kult/20150310-magyar-napok-a-milanoi-expon-a-rendezveny-a-kreativ-ujrahasznositas-jegyeben-telik.htmlMagyar napokon mutatkozik be a 2015-ös Milánói Expó beharangozójaként Magyarország szombaton és vasárnap Milánó belvárosában.KultAFPEurovíziós Dalfesztivál: A német válogató győztese nem vállalja a megmérettetésthttp://www.life.hu/kult/20150306-eurovizios-dalfesztival-a-nemet-valogato-gyoztese-andreas-kummert-nem-vallalja-a-megmerettetest.htmlKis híján botrányba fulladt az Eurovíziós Dalfesztivál németországi válogatójának csütörtök esti döntője, miután az ARD országos közszolgálati televízióban élőben közvetített verseny győztese, Andreas Kümmert bejelentette, hogy nem vállalja a megmérettetést. Németországot így Ann Sophie képviseli a fesztiválon májusban Bécsben - írja az MTI. Kult--Oscar-szobrot reggelizett Reese Witherspoonhttp://www.life.hu/kult/20150222-oscar-szobrot-reggelizett-reese-witherspoon-aki-a-vadon-wild-cimu-film-noi-foszerepeert-kaphatja-meg.htmlIzgatottan készül az Oscar-díj átadóra Reese Reese Witherspoon, aki a Vadon (Wild) című film női főszerepéért zsebelheti be a szobrocskát. KultOrigoKoós János: "Sok emlékem van, sok barátom hiányzik"http://www.life.hu/kult/20150310-koos-janos-daj-ka-margitrol-latinovits-zoltanrol-hofi-gezarol-latabar-kalmanrol-kabos-laszlorol.htmlHajdani barátairól, művészlegendákról emlékezett meg Koós János. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.