Robert Redford kapja idén a New York-i Lincoln Center Charlie Chaplinről elnevezett életműdíját. A rangos elismerést Barbra Streisand nyújtja át, aki az 1973-ban bemutatott Ilyenek voltunk című filmben volt Redford partnere.

A Lincoln Center Filmtársasága szerdán jelentette be, hogy az április 27-i díjátadó gálán Robert Redford veheti át az immáron 42. alkalommal kiosztott szakmai elismerést. Barbra Streisand mellett Jane Fonda színésznő, John Turturro színész-rendező és J.C. Chandor, a Minden odavan című 2013-as, Robert Redford főszereplésével készült film rendezője is közreműködik a díjátadón.

AFP

A Chaplin-díj korábbi díjazottjai között volt Alfred Hitchcock, James Stewart és Meryl Streep is, az elismerést tavaly Rob Reiner vehette át.

Robert Redford hamarosan a mozikba kerülő munkái között van a Dan Rather rendezte Truth című "dokudráma", illetve a januári Sundance Filmfesztiválon bemutatott A Walk in the Woods című életrajzi film is. A 78 éves Oscar-díjas színész-rendező mindkét filmben színészként vállalt szerepet.