Chaplin-díjat vehet át Robert Redford

AFP -
díj Barbra Streisand Charlie Chaplin Robert Redford
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Robert Redford kapja idén a New York-i Lincoln Center Charlie Chaplinről elnevezett életműdíját. A rangos elismerést Barbra Streisand nyújtja át, aki az 1973-ban bemutatott Ilyenek voltunk című filmben volt Redford partnere.

A Lincoln Center Filmtársasága szerdán jelentette be, hogy az április 27-i díjátadó gálán Robert Redford veheti át az immáron 42. alkalommal kiosztott szakmai elismerést. Barbra Streisand mellett Jane Fonda színésznő, John Turturro színész-rendező és J.C. Chandor, a Minden odavan című 2013-as, Robert Redford főszereplésével készült film rendezője is közreműködik a díjátadón.

AFP

A Chaplin-díj korábbi díjazottjai között volt Alfred Hitchcock, James Stewart és Meryl Streep is, az elismerést tavaly Rob Reiner vehette át.

Robert Redford hamarosan a mozikba kerülő munkái között van a Dan Rather rendezte Truth című "dokudráma", illetve a januári Sundance Filmfesztiválon bemutatott A Walk in the Woods című életrajzi film is. A 78 éves Oscar-díjas színész-rendező mindkét filmben színészként vállalt szerepet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.