Gyerekek elleni erőszakról beszélnek a híres színészek

Forrás: Thinkstock -
Kováts Adél Hernádi Judit Gryllus Dorka Terézanyu Simon Kornél Mácsai Pál Hegyi Barbara Nagy Zsolt összefogás Bozsik Yvette Hegedűs D. Géza Heim Pál Gyermekkórház Pokorny Lia családon belüli erőszak NANE Beszélj róla Rudolf Péter Básti Juli Centrál Színház gyerekbántalmazás maraton Szervét Tibor Schell Judit
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Centrál Színház színészei kedden történetfelolvasó maratont tartanak. Az összefogás célja: felhívni a figyelmet a családon belüli erőszakra.

A gyermekbántalmazás nagyon súlyos probléma, ami kitüntetett figyelmet érdemel. A Heim Pál Gyermekkórház 2004-es felméréséből kiderült, hogy a lányok 21%-a, a fiúk 79%-a bántalmazott. A híres magyar színészek a figyelemfelhívó eseményen megtörtént sztorikat fognak felolvasni. „Több órán át személyes történeteket felolvasni és azokat hallgatni, túlmegy az elviselhetőség határán, túl az általános ingerküszöbön, és ez a szándékunk" – nyilatkozták.

Forrás: Centrál Színház

A szövegeket a Beszélj róla honlap, a Terézanyu és a Nane segítségével gyűjtötték össze. Az oldalon és a fórumon leírt eseteket, történeteket nem szerkesztett, hanem szöveghű - esetleg rövidített - formában olvassák majd fel a Centrál színészei és színészbarátai.Többek között, Básti Juli, Bozsik Yvette, Gryllus Dorka, Hegedűs D. Géza, Hegyi Barbara, Hernádi Judit, Kováts Adél, Mácsai Pál, Nagy Zsolt, Pokorny Lia, Rudolf Péter, Schell Judit, Simon Kornél és Szervét Tibor.

Borzongás és félelem – Bereczki Zoli zseniális aberrált http://www.life.hu/kult/20150410-bereczki-zoltan-szinesz-betegesen-szerelmes-a-lepkegyujto-cimu-darabban-a-central-szinhazban.html A Lepkegyűjtő című darab, már az első percekben lehengerlő erővel fogja meg a néző idegeit és el sem engedi 80 percen keresztül. Az izgalmas pszichotillert annak ajánljuk, aki szereti a briliáns színészi alakításokat. Kult Origo Eddie Murphy kapja idén a humoristákat elismerő Mark Twain-díjat http://www.life.hu/kult/20150412-eddie-murphy-kapja-iden-a-humoristakat-elismero-mark-twain-dijat.html A Beverly Hills-i zsaru és a Szerepcsere című filmek sztárja a 18. amerikai humorista, aki átveheti az elismerést - olvasható a John F. Kennedyről elnevezett kulturális központ honlapján. Kult -- 110 éve született József Attila - íme, a legnagyobb kedvenceink tőle http://www.life.hu/kult/20150411-110-eve-szuletett-jozsef-attila-kolto-evforduloja-van.html 1905-ben, tehát éppen 110 éve született hazánk egyik legkiemelkedőbb költője, József Attila. Az évforuló okán összegyűjtöttük kedvenc költeményeinket tőle. Neked melyik a kedvenced? Kult Origo Monica Bellucci: "Hogy lehetnék én Bond-lány? 50 éves vagyok!" http://www.life.hu/kult/20150411-monica-bellucci-jatssza-a-legujabb-james-bond-filmben-a-bond-lanyt.html A világ legszexisebb, 50 éves olasz színésznőjére, Monica Belluccira osztották idén a Bond-lány szerepét. De hogy lehet valaki 50 évesen Bond-lány? Kult Origo 9 kihagyhatatlan Titanic-film – ezeket nézd az idei fesztiválon! http://www.life.hu/kult/20150408-kilenc-kihagyhatatlan-titanic-film-ezeket-nezd-az-idei-fesztivalon.html Április 10. és 18. között rendezik meg az idei Titanic Filmfesztivált, és ahogyan azt már megszokhattuk, számos különleges filmcsemegével találkozhatunk a programban — ráadásul közülük jónéhány csak itt és most lesz látható hazai mozivásznon. Mi a következő kilenc filmet ajánljuk a leginkább, köztük Oscar-díjas alkotásokkal. Kult Origo Hihetetlenül élvezi a szabadságot Alföldi Róbert http://www.life.hu/kult/20150408-alfoldi-robert-az-x-faktor-mentora-elvezi-a-szabadsagot.html Nem tudja magát beosztottként elképzelni Alföldi Róbert színész-rendező, akinek rengeteg a munkája mostanában, számos színházi felkérést kap. Kult RTLKLUB

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.