A Centrál Színház színészei kedden történetfelolvasó maratont tartanak. Az összefogás célja: felhívni a figyelmet a családon belüli erőszakra.

A gyermekbántalmazás nagyon súlyos probléma, ami kitüntetett figyelmet érdemel. A Heim Pál Gyermekkórház 2004-es felméréséből kiderült, hogy a lányok 21%-a, a fiúk 79%-a bántalmazott. A híres magyar színészek a figyelemfelhívó eseményen megtörtént sztorikat fognak felolvasni. „Több órán át személyes történeteket felolvasni és azokat hallgatni, túlmegy az elviselhetőség határán, túl az általános ingerküszöbön, és ez a szándékunk" – nyilatkozták.

Forrás: Centrál Színház

A szövegeket a Beszélj róla honlap, a Terézanyu és a Nane segítségével gyűjtötték össze. Az oldalon és a fórumon leírt eseteket, történeteket nem szerkesztett, hanem szöveghű - esetleg rövidített - formában olvassák majd fel a Centrál színészei és színészbarátai.Többek között, Básti Juli, Bozsik Yvette, Gryllus Dorka, Hegedűs D. Géza, Hegyi Barbara, Hernádi Judit, Kováts Adél, Mácsai Pál, Nagy Zsolt, Pokorny Lia, Rudolf Péter, Schell Judit, Simon Kornél és Szervét Tibor.