Ujj Mészáros Károly abszurd romantikus vígjátéka most már tényleg sikerfilmnek számít. A kiváló hazai fogadtatás után ugyanis külföldön is egyre több elismerést szerez a film.

Korábban már beszámoltunk a Liza, a rókatündér Portugáliában aratott sikeréről, néhány nappal ezelőtt pedig az Amszterdamban bezsebelt díjról. Ezek után újabb örömhír érkezett: ismét nemzetközi elismerésben részesült az alkotás.

A vasárnap zárult, immáron 33. alkalommal megrendezett Brüsszeli Fantasztikus Filmek Nemzetközi Fesztiválján a szakmai zsűri mellett a belga közönséget is elbűvölte a magyar film, így a kategóriája legjobbjának járó fődíj mellett megszerezte a seregszemle közönségdíját is – adta hírül az MTI.

A Balsai Mónika, Bede-Fazekas Szabolcs és David Sakurai főszereplésével készült film nemzetközi fesztiválkörútja folytatódik: hamarosan az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Brazíliában is versenyez, és reméljük, hasonló fogadtatásban részesül majd.

Gratulálunk az alkotóknak!

Ezért (is) szeretjük Lizát
A film a legjobb vizuális effektekért járó díjat is elnyerte. A Liza, a rókatündérben látható, mintegy négyszáz digitális utómunkával készült trükk CGI supervisora Nagy Miklós volt. A filmről és a filmfesztiválról bővebben az Origó cikkében olvashatsz.