Liza, a rókatündér Balsai Mónika Nemzetközi David Sakurai külföld siker Bede-Fazekas Szabolcs Brüsszel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ujj Mészáros Károly abszurd romantikus vígjátéka most már tényleg sikerfilmnek számít. A kiváló hazai fogadtatás után ugyanis külföldön is egyre több elismerést szerez a film.

Korábban már beszámoltunk a Liza, a rókatündér Portugáliában aratott sikeréről, néhány nappal ezelőtt pedig az Amszterdamban bezsebelt díjról. Ezek után újabb örömhír érkezett: ismét nemzetközi elismerésben részesült az alkotás.

A vasárnap zárult, immáron 33. alkalommal megrendezett Brüsszeli Fantasztikus Filmek Nemzetközi Fesztiválján a szakmai zsűri mellett a belga közönséget is elbűvölte a magyar film, így a kategóriája legjobbjának járó fődíj mellett megszerezte a seregszemle közönségdíját is – adta hírül az MTI.

A Balsai Mónika, Bede-Fazekas Szabolcs és David Sakurai főszereplésével készült film nemzetközi fesztiválkörútja folytatódik: hamarosan az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Brazíliában is versenyez, és reméljük, hasonló fogadtatásban részesül majd.

Gratulálunk az alkotóknak!

Ezért (is) szeretjük Lizát

A film a legjobb vizuális effektekért járó díjat is elnyerte. A Liza, a rókatündérben látható, mintegy négyszáz digitális utómunkával készült trükk CGI supervisora Nagy Miklós volt. A filmről és a filmfesztiválról bővebben az Origó cikkében olvashatsz.
Jared Leto ijesztően néz ki! Jokerré változott a színészhttp://www.life.hu/kult/20150417-jared-leto-jokerre-valtozott-uj-filmjeben.htmlOlyan képet posztolt a színész, hogy egészen megijedtünk. Vajon mire készül ebben a szerelésben?Kult--Eddie Redmayne lesz az új Harry Potter film főszereplőjehttp://www.life.hu/kult/20150414-eddie-redmayne-szinesz-lesz-az-uj-harry-potter-film-a-legendas-allatok-es-megfigyelesuk-foszereploje.htmlA 33 éves színész az ide Oscar-gálán a legjobb férfi főszerelőnek járó szobrocskát vitte el a Mindenség elméletében nyújtott alakításáért. A sikerszériának, úgy látszik, nincs vége: újabb nagysikerű film főszerepe vár rá. Kult--Újabb magyar kisfilm száguld a Facebookon - Radnótinak üzenhetnek az emberekhttp://www.life.hu/kult/20150419-ujabb-magyar-kisfilm-szaguld-a-facebookon-radnotinak-uzenhetnek-az-emberek.htmlAz egyik legismertebbRadnóti-vers, a Nem tudhatom alapján készült Szirmai Márton alkotása (a Radnóti hétszer című film egyik etűdje), a filmben civilek, művészek és civil szervezetek aktivistái üzennek a költőnek. Mutatjuk: KultOrigoRyan Gosling szerepet vállal a Szárnyas fejvadász című kultfilm folytatásábanhttp://www.life.hu/kult/20150418-ryan-gosling-szerepet-vallal-a-szarnyas-fejvadasz-cimu-kultfilm-folytatasaban.htmlA Deadline.com értesülése szerint a filmsztár már szerződéséről tárgyal az Alcon Entertainment produkciós céggel - írja az MTI.Kult--Magyar film versenyzik az Arany Pálmáérthttp://www.life.hu/kult/20150417-magyar-film-versenyzik-az-arany-palmaert.htmlIgazi szenzációval szolgált a 68. Cannes-i Filmfesztivál hivatalos programjának párizsi bejelentése: magyar film versenyzik az Arany Pálma-díjért! KultOrigoTom Hanks beleszeretett a Néprajzi Múzeumbahttp://www.life.hu/kult/20150414-tom-hanks-szinesz-budapesten-forgat-tetszik-neki-a-neprajzi-muzeum.htmlTom Hanks főszereplésével készül Dan Brown legújabb kötetének filmes változata: az Infernót Magyarországon forgatják, és a hírek szerint egy-egy budapesti helyszín teljesen magával ragadta a színészt. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.