Rántott húsos zsemle, zokni-szandál kombó, nejlonszatyor - Tényleg ilyen egy magyar turista?

Forrás: Flickr/Tony Alter -
turista magyar magyarok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A viselkedésünk árulja el leginkább a magyarságunkat, ha külföldön járunk – derült ki a Szallas.hu felméréséből. 

A magyar turisták többsége szerint már ránézésre felismerni honfitársainkat egy turistáktól nyüzsgő nyaralóhelyen, de a harsány beszéd is arulkodó – derült ki a Szallas.hu felméréséből, amelyben több mint 1300 embert kérdeztek meg.

Forrás: Flickr/Tony Alter

Gumióvszer, kenyér helyett

A magyarok külföldi nyaralása alatt a nyelvtudás hiánya a legnagyobb probléma. Volt olyan honfitársunk, aki egy idegen országban kenyér helyett óvszert kapott, más meg bennragadt egy áruházban, mert nem értette a közeledő zárórára figyelmeztető hangosbemondót. „Étteremben is sok meglepetés érte már a magyarokat" – mondta a Szallas.hu ügyvezetője, Dorcsinecz József.

Rántott húsos zsemle az abszolút szlogen

Az étkezési szokásairól híres a magyar, és könnyen kiszúrható egy nagyobb turista tömegben. A Szallas.hu kutatása alapján általánosságnak mondható, hogy mi, magyarok hűtőtáskával indulunk a tengerpartra, illetve hogy szendviccsel a táskában megyünk várost nézni. „A felmérésünkben megkérdezett emberek háromnegyede látott már külföldön magyar turistát rántott húsos zsemlét enni" – mondta Dorcsinecz József. Az öltözködésünk már kevésbé utal a származásunkra.

„A legkirívóbb öltözéknek a megkérdezettek szerint a zoknival együtt viselt szandál számít, illetve sok magyarra jellemző, hogy nejlonszatyrot cipel az egész nyaralás alatt" – magyarázta Dorcsinecz József. A külföldön szokatlan kiegészítők között még az övtáskát és a nyakba akasztható műanyag pénztárcát említették sokan.

Ingyen van? Viszem!

A megkérdezettek negyede szerint a magyar turisták nem tartják be az írott és íratlan helyi szabályokat. Sokan megemlítették a felmérésben a magyarokra jellemző „ügyeskedést" : olyan helyen is alkudni próbálunk, ahol ez nem szokás, vagy éppen marokszám visszük az ingyen felkínált cukorkát. „Külön problémakört jelentenek a szállodai szobába bekészített piperecikkek, amelyeket a többség haza szokott vinni a válaszadóink szerint" – mondta Dorcsinecz József.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.