Vigyázat, sorozatrajongók, spoilerveszély következik! Cersei Lannister meztelen szégyenmenete a Királyvárban testdublőrrel és egy különleges technikával készült el.

Hatalmas fordulattal zárult a Trónok harca ötödik évadának befejező része. A finálé, amely őrületes felháborodást okozott a rajongók körében világszerte, és egyben a sorozat egyik leghíresebb jeleneteként lett elkönyvelve, Cersei Lannister meztelen szégyenmenete volt Királyvárban.

Cersei Lannister szerepében Lena HeadyForrás: HBO

Mint az EW megtudta, a karaktert megformáló Lena Headynek akadt segítsége a nem mindennapi jelenet felvételében: ismerd meg Rebecca Van Cleave-t, aki a színésznő testdublőreként Heady helyett vetkőzött teljesen pucérra, és vonult végig a királyvári - valójában dubrovniki - utcákon.

„Egymillió év alatt sem gondoltam volna, hogy egyszer Dubrovnikban több száz statisztával és stábtagokkal körülvéve ételt fognak dobálni rám, de fantasztikus volt" - árulta el a brit-amerikai származású színésznő-modell, aki Lena Headyvel együtt 3 napon át dolgozott a jelenet felvételén. Lena a forgatás alatt már kisbabát várt, elmondása szerint ezért nem akart levetkőzni, illetve így jobban tudott koncentrálni színészi játékára. Arcát végül A gyűrűk ura és a Halálos iramban című filmekben is használt CGI grafikai motor segítségével kapcsolták össze Van Cleave testével. „Ha valaki elég bátor ehhez, hogy megcsinálja, azt megtapsolom" - mondta el Heady a nem mindennapi jelenetről egy korábban adott interjújában.

Királynők, árvák, kurtizánok és amazonok
A női sors Westeroson cseppet sem leányálom: minden idők tán legnagyobb szabású televíziós szériájának műfaja ugyan történelmi fantasy, de ez a kosztümös fantáziavilág kegyetlen kihívásokat állít a benne élők, különösen a nők elé. A Life.hu ITT gyűjtötte össze, milyen típusú karakterek képviselik a szebbik nemet a Trónok harcában - no és mit tudhatunk az alakítóikról.