2017-ben jöhet a Rejtő Jenő könyvéből készülő animációs film, ami - látva a grafikákat - nagyot fog szólni.

Varsányi Ferenc rendezőnek nagy álma volt ez a mozi, ami most már tényleg megvalósulni látszik - írja a könyves blog.

Piszkos FredForrás: Garisa, Zerge

Több vakvágányra futott próbálkozás után, a Rejtő-életmű szerelmese Barbalics Péter producerrel és Udvardi Jenő animációs rendezővel kezdte meg a munkát. Az előkészítés rohamos ütemben folyik, készülnek a látványtervek és a forgatókönyv végső változata. Amennyiben a Filmalap továbbra is támogatja a produkciót, akkor indulhat a gyártás, és várhatóan 2017 karácsonyán láthatjuk a moziban Piszkos Fredet. 

A rendező nem bánja, hogy évekkel később tudta csak megvalósítani a film tervét, mert a mostani technikával sikerül olyanra megcsinálni, ahogy azt valóban megálmodta.

Fülig JimmyForrás: Garisa, Zerge

"Rejtő történeteihez egyszerűen nem illik az élőszereplős film, annyi helyszín, annyi díszlet szerepel benne, olyannyira karikatúraszerűek a figurák. Egy új megoldást találtunk ki, a 3D-be átültetett rajzok még egy kontúrt is kapnak, az egész mintha megelevenedett képregény lenne” - nyilatkozta Varsányi, akit az iskolában Csülöknek neveztek Rejtő karaktere után. 

"Az alkotók nem kételkednek a film sikerében. Magyarországon 5 millió ember olvasott legalább egy Rejtő-könyvet, az írónak 2,5 millió rajongója van, és a Top 100 könyv között két Rejtő-regény is szerepel. De a műfaj várhatóan új közönségeket is meghódít. A tavalyi Cartoon Forumon nemzetközi porondra vitték a projektet, ami mind a látvány, mind pedig a történet vonatkozásában abszolút sikert aratott" - írja a blog.