Szabó Győző portréját 350 ezerért árulják a Louvre-ban

Fotó: Hámori Zsófia - Origo -
portré Louvre Szabó Győző
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Albert László művész festményét, amelyet Szabó Győzőről készített, közel 350 000 forintnyi összegért árulják Párizsban.

Albert László képét Hungarian Fighter (Magyar harcos) felirattal állították ki a Louvre-ban - tájékoztat a Blikk. A Szabó Győzőről készült festmény egy sorozat része, amelynek hihetetlen sikere van. Valószínűleg azért ilyen népszerű, mert sokakat Andy Warhol sztárokról készül képeire emlékeztet.

Fotó: Hámori Zsófia - Origo

A kaposvári művészt másodszor hívta meg a Louvre, a mostani és a korábbi kiállításának köszönhetően pedig már több országba is várják.

"Nagyon örülök, mert meghívtak Sanghajba, New Yorkba és már két párizsi galériába is" - nyilatkozta a művész. "Már csak az a kérdés, hogy jutok el a képeimmel a tengerentúlra, hiszen nem olcsó a repülőút, és a képeket is valahogy el kell szállítani. Hazafelé a párommal autón szállítottuk a képeket; nem volt egy egyszerű út, nagy összegű biztosítást is kellett kötnöm a festményeimre" - mondta Albert, akinek művét itt tekintheted meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.