kulturális programajánló művészet fesztivál hétvége koncert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a hétvégén épp nem a VOLT fesztiválon pörögsz, az ország több pontján is találsz remek programokat. Eláruljuk, hol keresd őket! 

1. Lakeside Rock&Roll Weekend
Július 2-5.
Agárd

Amerikai kocsik, rock and roll, Elvis-sérók, koncertek - mi kell még az amerikai hangulathoz? Talán még vízpart, árnyék, jó pasik és jó csajok. De ezekből is találsz eleget az agárdi Lakeside Rock&Roll fesztiválon. Add át magad az amerikai álomnak!

Forrás: v8cars.hu

2. Kékszalag vitorlásverseny
Július 2-5.
Balatonfüred

Nagyjából 300 vitorlás startol el Balatonfüredről július 2-án. A legnagyobb hagyománnyal rendelkező Kékszalag verseny akkor is tetszeni fog, ha még sosem ültél vitorláson, hiszen gyönyörködhetsz a rengeteg hajóban, Balatonfüred pedig ilyenkor igazi vitorlásvárossá változik, érdemes megnézni.

Forrás: MTI/Turcsi Gábor

3. Álarcosbál a Szegedi Szabadtéri Játékokon
Július 3. és 4.
Szeged, Dóm tér

Igazi látványos fesztivál-előadás lesz a Szegedi Szabadtéri Játékok nyitódarabja, Az álarcosbál. Valóban kihagyhatatlan produkció várja július 3-án és 4-én a Dóm téri nézőket, hiszen máshol ebben a formában és ilyen show-elemekkel felturbózott operaelőadást nem láthatnának Verdi művéből. A különleges jégrevüben Katarina Witt is megjelenik.

Forrás: AFP/Michal Cizek

4. Óbudai Nyár programsorozat az LGT-vel

Július 4.

Óbudai Nyár

LGT dalok csendülnek fel szimfonikus hangszerelésben, eddig sosem hallott egyedi előadásban július 4-én a Zichy udvarban az Óbudai Nyár kulturális programsorozat egyik csemegéjeként.

A szimfonikus zenekar, a kiváló énekesek és szólisták arra a különleges feladatra vállalkoznak, hogy a rock-alap teljes mellőzésével, kizárólag szimfonikus hangszerelésben szólaltassák meg a progresszív rockzene magyarországi úttörőinek méltán híressé vált dalait.

Forrás: TV2

„Eredetileg egy beat-rock zenekar vagyunk, de a mai világban már teljesen elfogadott, hogy az ételeket és a zenei stílusokat is szeretik megbolondítani, másfajta ízt kölcsönözni nekik és ettől mássá, érdekesebbé tenni" - mondta Somló Tamás, az LGT tagja. „ Szerintem a legtöbb zenét át lehet hangszerelni úgy, hogy olyan a hangzása, mintha mindig is szimfonikus- lett volna. Amikor az Óbudai Danubia Zenekar megmutatta a dalokat, nagyon tetszettek nekem, és Karácsony James-nek, sőt Presser Picinek is. Nekünk ez egyfajta stíluskirándulás, amely kimondottan jólesik. Tanulunk egyfajta komolyságot is, hiszen itt nem egy rock vagy beat zenekarról van szó, hiszen 60 ember van a színpadon, akik egy emberként azon dolgoznak, hogy profin megszólaljanak az LGT dalok ebben a más köntösben" – tette hozzá a zenész

5. Online Video Stars fesztivál

Július 4.
Millenáris

Ilyet még nem láttál! A legnagyobb online sztárok, vloggerek, gamerek, videósok gyűlnek össze a Millenárison az OVS-en, hogy a rajongók személyesen találkozhassanak velük. Ha imádod a filmkritikás videókat vagy a beautyvloggereket, irány a fesztivál, ahol beszélgethetsz velük.

Idén az OVS-en a Zaporozsec fog egy fantasztikus koncertet adni a rendezvény zárásaként Forrás: Facebook/OVS

6. Balaton-átúszás
Július 4.
Révfülöp

Ha elég bátor vagy, és sellőnek tartod magad, próbáld meg átúszni a Balatont. Hagyomány már, hogy az 5,2 km-t a révfülöpi kikötőből indulva, a balatonboglári Platán strandra érkezve kell teljesíteni. A rajtidőszak reggel 8 órától délután 14-ig tart. Próbáld ki magad!

Forrás: MTI/Honéczy Barnabás
Asif Kapadia szembeszáll Amy Winehouse apjának vádjaivalhttp://www.life.hu/kult/20150629-asif-kapadia-szembeszall-amy-winehouse-apjanak-vadjaival.htmlJúlius 9-én kerül a magyar mozikba az idei cannes-i filmfesztivál egyik nagy kedvence, az Amy – Az Amy Winehouse-sztori. A film már a nemzetközi premierek előtt hangos vitákat váltott ki, ezért rendezője, Asif Kapadia a napokban mesélt a nemzetközi sajtónak arról, miért tartotta fontosnak, hogy megmutassa az igazi Amy Winehouse-t. Kult--Milliárdokat kaszált A szürke ötven árnyalata írónőjehttp://www.life.hu/kult/20150629-e-l-james-a-szurke-otven-arnyalata-ironoje-milliardokat-keresett-tavaly-a-konyvvel.htmlSzexszel tényleg mindent el lehet adni. Nincs is ennél jobb bizonyíték E.L. James erotikus regénysorozatának tetemes összegért elkelt példányainál.Kult--Rúzsa Magdi agarakkal és versenylóval melegít a Derbyrehttp://www.life.hu/kult/20150629-ruzsa-magdi-enekesno-agarakkal-es-versenyloval-melegit-a-derbyre.htmlAz énekesnő versenyagarak és egy versenyló társaságában vette szemügyre a Kincsem Parkot, ahol pénteken az izgalmasnak ígérkező galopp-, agár- és ügetőversenyek után nagyszabású koncertet ad majd.Kult--Éljen! Animációs filmben kel éltre Piszkos Fred és Fülig Jimmyhttp://www.life.hu/kult/20150626-rejto-jeno-hires-karakterei-ahogy-piszkos-fred-is-animacios-filmben-ternek-vissza.html2017-ben jöhet a Rejtő Jenő könyvéből készülő animációs film, ami - látva a grafikákat - nagyot fog szólni.Kult--Rajongók figyelem! Színpadra kerül a Harry Potterhttp://www.life.hu/kult/20150626-harry-potterbol-szindarabot-csinalnak.html2016-ra színpadi darabot készítenek a felkapott sorozatból, aminek az első része 1997-ben jelent meg könyvben, így lassan már két évtizede jár a siker útján.KultOrigoAudrey Hepburn csokoládéval élte túl a háborúthttp://www.life.hu/kult/20150624-audrey-hepburn-csokoladeval-probalta-tulelni-a-haborut.htmlAz ikonikus színésznő borzalmas dolgokat élt át Hollandiában a náci megszállás alatt. A világsztár csokoládéval próbálta enyhíteni szomorúságát. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.