Tündéri mesekönyv jelent meg a felelős állattartásról

Forrás: Vigyél Haza Alapítvány -
kutya állattartás mesekönyv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különleges mesekönyv jelent meg gyerekeknek a menhelyek életéről, az árva kutyákról és az örökbe fogadásról.

Egy ovis kislány és egy kiskutya barátságán, egymásra találásán keresztül mutatja be a menhelyek világát Pásztohy Panka, a Mentsük meg a kiskutyám! című könyve. A mesekönyv célja, hogy a kedves történet eljusson olyan családokba is, ahol nem gyakori téma az állatvédelem.

Forrás: Vigyél Haza Alapítvány

„Nagy állatbarát vagyok, (egy menhelyről örökbefogadott kutyus, két utcáról befogadott cica, és egyéb állatfajták gazdijaként) nem volt kérdés, hogy a számomra legfontosabb dolog, az állatvédelem legyen a könyvem témája. Úgy gondolom, gyermekkorban lehet és kell megalapozni az állatok szeretetének, tiszteletének fontosságát. A mesekönyvekben hiába szerepel kiskutya, kiscica, ezek az állatok mindig egy idealizált környezetben jelennek meg. A gyerekek és sajnos a felnőttek többsége sincs tisztában azzal, hogy bizony ma Magyarországon nagyon sok állat kerül menhelyekre és ebrendészeti telepekre. Ezt a témát szerettem volna belecsempészni a mesémbe” – árulta el az írónő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.