Micsoda? Steve Jobs életéből opera készül

Forrás: AFP/Getty Images/Justin Sullivan -
opera zeneszerző Steve Jobs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Apple társalapító vezérigazgatójáról, az innovatív Steve Jobsról rendelt meg operát a Santa Fe-i operaház.

A The Revolution of Steve Jobs (Steve Jobs forradalma) című opera bemutatóját 2017-re tervezi Új-Mexikó állam fővárosának operatársulata. A művet Mason Bates zeneszerző és Mark Campbell szövegkönyvíró írja.

Forrás: AFP/Getty Images/Justin Sullivan

A kaliforniai Mason Batesnek ez lesz az első operája, a zeneszerző, aki a hagyományos szimfonikus zenét az elektronikus zenével ötvözi, az elmúlt évtizedben vált ismertté az Egyesült Államokban. Mark Campbell jól ismert az operakedvelők világában, az 1990-es éve közepe óta 15 kortársopera szövegkönyvét írta.

Profi csapat ide, vagy oda, minket meglehetősen sokkolt ez a hír. Elképzelni sem tudjuk, hogy mire számítsunk, amikor Steve Jobs nevét és az opera szót egy mondatban halljuk.

Félj okosan! - erről szól a zseniális kisfilmhttp://www.life.hu/kult/20150807-a-felelemrol-keszitettek-zsenialis-kisfilmet.htmlTéged is a félelmeid uralnak? Vagy úgy érzed, nem félsz semmitől? Lehet ezt okosan is csinálni!KultOrigoÖt dolog, amit még nem tudtál a Harry Potterrőlhttp://www.life.hu/kult/20150803-ot-dolog-amit-meg-nem-tudtal-a-harry-potterrol.htmlJ. K. Rowling leghíresebb sorozatának utolsó kötete 2007-ben jelent meg, mégis vannak olyan titkok, amiket az írónő még nem fedett fel. Íme, 5 újabb dolog, amit még nem tudtunk a Harry Potter szereplőiről!KultOrigoHa minden lépésed elnök – ez neked szól!http://www.life.hu/kult/20150803-wellhello-apu-vedd-meg-cimu-szamat-scherer-peter-es-janklovics-peter-szavaljak.htmlA magyar slágereket feldolgozó versdömping csak nem akar véget érni. Hiába, annyi gyöngyszem születik, hogy muszáj folytatni azok átdolgozását.Kult--Viszik a felnőtt színezőkönyveket, mint a cukrothttp://www.life.hu/kult/20150731-viszik-a-felnott-szinezokonyveket-tajvanon-mint-a-cukrot.htmlÚgy viszik a felnőtt színezőkönyveket Tajvanon, mint a cukrot: a múlt heti bestsellerlistán a tíz legkelendőbb könyv fele kifestő volt. Van aki szerint a színezés jó terápia a munkahelyi stressz ellen.KultThinkstockHajléktalanból lett modell, most filmet forgatnak az életérőlhttp://www.life.hu/kult/20150731-mark-reay-hajlektalabol-lett-modell-majd-divatfotos-most-filmet-keszitenek-az-eletebol.htmlA most 56 éves Mark Reay 6 éven keresztül élt az utcán, onnan járt a fotózásokra, ahol a legnagyobb nevekkel dolgozott együtt. Most filmet csinálnak az életéből.Kult--Több száz millió forintért árverezik el a titokzatos graffitis alkotásaithttp://www.life.hu/kult/20150730-banksy-graffitimuvesz-ket-utcai-alkotasat-arverezik-el.htmlA brit graffitiművész, az ismeretlen személyazonosságú Banksy két utcai alkotását is elárverezik ősszel. Több száz millió forintért kelhetnek el a Detroitban és Betlehemben készített graffitik.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.