A 10 leghasznosabb bölcsesség a dalai lámától

Forrás: AFP -
bölcsesség idézet szeretet dalai láma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Őszentségéhez, a dalai lámához számtalan, saját életünkre is igaz és megfontolni való bölcsesség köthető. Mivel idén júliusban ünnepelte a dalai láma a 80. születésnapját, ez alkalomból összegyűjtöttük a 10 kedvenc idézetünket tőle.

1. Vedd számításba, hogy a nagy szerelem és a nagy siker kockázattal jár!

2. Ne felejtsd el, hogy nem megkapni azt, amit kívánsz, néha csodálatos szerencse!

3. Tanuld meg a szabályokat, hogy tudjad, hogyan lehet áthágni őket!

4. Mikor rádöbbensz, hogy hibát követtél el, azonnal tégy lépéseket a kijavítására!

5. Tölts mindennap egy kis időt magaddal!

Forrás: AFP

6. Tárd ki a karodat a változásnak, de ne engedd el az értékeidet!

7. Emlékezz, hogy néha a csönd a legjobb válasz.

8. Szeretteiddel való nézeteltérésed alkalmával foglalkozz csak az adott problémával, ne hánytorgasd fel a múltat!

9. Évente egyszer menj el olyan helyre, ahol még nem voltál!

10. Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élvezni a jelent; az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben; úgy él, mintha soha nem halna meg, és aztán úgy hal meg, hogy soha nem is élt igazán.

Daniel Goleman: A jóság hatalma

A XIV. dalai láma több mint ötven éve segíti az emberiséget tanításaival. Régi barátja, a pszichológus és újságíró Daniel Goleman kérdéseire válaszolva most feltárja, hogyan gondolkodik a jövőnkről és a jelenkor legégetőbb kérdéseiről: a gazdasági helyzetről, a háborúkról, a fenyegető ökológiai katasztrófákról, a társadalmi egyenlőtlenségekről. A jóság hatalma nem csupán a tibeti buddhizmus legmagasabb rangú spirituális tanítójának példa értékű életútját beszéli el, de a legfontosabb gondolatait is közvetíti, amelyeket igaz történetekkel támaszt alá olyan emberekről, akik a láma elképzeléseit, tanításait a gyakorlatban is megvalósították. A történelem menete, a jövőnk a 80. születésnapját a könyv megjelenésével ünneplő dalai láma szerint még megváltoztatható. A kulcs: az emberi tudat átalakítása, a romboló érzelmek száműzése, az együttérzés, az egyetemes erkölcs és a felelősségvállalás megerősítése. A jóság olyan hatalom – vallja a láma –, amely boldogabbá teszi az életünket, és célt is ad neki. Ha a jövőben egy békésebb és harmonikusabb világban szeretnénk élni, meg kell, hogy szívleljük ezt a tanítást.
Daniel Goleman az Érzelmi intelligencia, a Társas intelligencia, a Fókusz és további tíz kötet pszichológus-újságíró szerzője. Egyetemek és vezetőképző intézetek állandó előadója, számos kutatás- és oktatásfejlesztő szervezet tagja, a Chicagói Egyetemen működő Tudományos, Szociális és Érzelmi Tanulási Együttműködés társalapítója. Massachusettsben él.

Ár: 3490 Ft
Terjedelem: 334 oldal

Minden idők topsorozatai: szerintünk ez a 10 a legjobb!http://www.life.hu/kult/20150810-minden-idok-teves-topsorozatai-szerintunk-ez-a-10-a-legjobb.htmlMindenkinek megvannak a maga kedvenc sorozatai, és most mi is összegyűjtöttük a sajátjainkat egy szigorúan szubjektív lista erejéig. Következzen hát az általunk legfontosabbnak tartott és legjobban szeretett 10 tévésorozat időrendben, természetesen indoklásokkal és videókkal!KultÚjra együtt: Angelina Jolie és Brad Pitt ismét közös filmet forgathttp://www.life.hu/kult/20150806-angelina-jolie-es-brad-pitt-ismet-kozos-filmet-forgat-by-the-sea-cimmel.htmlA Mr. és Mrs. Smith után ismét egy filmben találkozhatunk Angelina Jolie-val és Brad Pitt-tel. Kult--Három sorozatgyilkos, aki horrorisztikus műveket ihletett (18+)http://www.life.hu/kult/20150804-harom-sorozatgyilkos-akirol-horrorfilm-es-konyv-keszult-18.htmlInspiráció. Habár e szó hallatán legtöbbször szép dolgokra, produktumokra gondolunk, előfordulhat, hogy egy-egy rémes, hátborzongató tett lesz az, ami valakit megihlet. Íme, három kegyetlen sorozatgyilkos története, akiknek a cselekedetei híres filmrendezőknek adtak ötleteket.KultNorthfotoNem csak a kifutón különlegesek: 5 szupermodell, aki most válik filmsztárráhttp://www.life.hu/kult/20150728-nem-csak-a-kifuton-kulonlegesek-ot-szupermodell-aki-most-valik-filmsztarra.htmlCara Delevingne, napjaink egyik legmenőbb szupermodellje a héten debütáló Papírvárosok című filmben főszerepet játszik, és nem ő az egyetlen a szakmájából, aki hasonló babérokra tör. Korábban sokaknak (Cameron Diaz, Charlize Theron, Milla Jovovich...) sikerült már a váltás a divatszakma és a filmvilág között - most összegyűjtöttük a jelen legígéretesebb próbálkozóit.KultOrigoA halál előtt és az után - döbbenetes portrékhttp://www.life.hu/kult/20150721-walter-schels-fotos-keszitette-azt-a-fotosorozatot-amelyen-halaluk-elott-es-utan-orokitette-meg-az.htmlWalter Schels fotográfus döbbenetes sorozatot készített: a halál előtti és a halál utáni pillanatot örökítette meg.KultOrigoMeghalt Roger Rees színészhttp://www.life.hu/kult/20150711-meghalt-roger-rees-szinesz-1.html71 éves korában elhunyt Roger Rees színész, akit a Cheers-ből, Az elnök embereiből és a 13-as raktárból is ismerhettek a nézők.Kult

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.