dokumentumfilm frontember album posztumusz Nirvana Kurt Cobain
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
November 6-án jelenik meg Kurt Cobain kiadatlan dalait tartalmazó album, az 1994-ben elhunyt zenészről készülő dokumentumfilm kísérőjeként.

Brett Morgen dokumentumfilmes a Nirvana együttes frontemberének életéről szóló, Montage of Heck című filmjéhez végzett kutatások során bukkant rá mintegy száz kazettára, rajtuk Kurt Cobain zenéjéről készült felvételekkel.Egyébként ezekből állították össze a film kísérőzenéjét is.

Forrás: MTV

Kurt Cobain családja kiakadt a zenész életéből készült filmen

A Montage Of Heck rendezője, Brett Morgen elmondta: a Nirvana frontemberének édesanyját és testvérét is megviselték a filmben látottak. Olvasd el a Life.hu cikkét!

A kazetták, amelyekre Brett Morgen egy bérelt széfben bukkant rá, „a maga teljes összetettségében tanúskodnak Kurt Cobain személyiségéről: romantikájáról, becsületességéről, különböző érzelmeiről” - mondta el a rendező.

A Montage of Heck-et már játsszák a mozikban, novemberben DVD-n is megjelenik.

A Nirvana utolsó koncertjét 1994. március 1-jén adta Münchenben, az együttes frontembere, Kurt Cobain alig egy hónappal később, április 5-én fejbe lőtte magát otthonában.
Lakatos Márk: "A sötét lyukak a fejekben vannak"http://www.life.hu/kult/20150813-lakatos-mark-a-sotet-lyukak-a-fejekben-vannak.html15. születésnapját ünnepli a Szigeten a Magic Mirror sátor, amely műsorának művészeti vezetője a másságát nyiltan felvállalkó Lakatos Márk lett.KultFotó: Zsigmond László/Life.huFeledi Zsuzsa: a pauszok gyógyítójahttp://www.life.hu/kult/20150812-interju-feledi-zsuzsa-a-lechner-tudaskozpont-papirrestauratoraval.html„Nem kérek takarítást!” - olvasható a papírrestaurátor szobájának ajtaján. Kis szobában nagy asztal, kiterítve és lesúlyozva több ívnyi pausz, rajta fekete vonalak, kézzel készült tervek: Élmunkás tér, Marx tér, Arany János utca – a 3-as metró Deák tér–Árpád híd közötti szakaszának grafikus intézkedési tervei 1968-ból. A fal mellett állványokon és polcokon repedezett sárga, barna és fehér papírtekercsek, kihajtott ívek, bögre és szemüvegek, radír és papírkefe. Itt dolgozik Feledi Zsuzsa, a Lechner Tudásközpont papírrestaurátora. KultOrigoEnnyit spórolsz, ha otthonról fesztiválozol!http://www.life.hu/kult/20150811-sok-penzt-megsporolhatsz-ha-fesztivalozas-helyett-otthon-maradsz-es-pihensz-egy-napot-vagy-akar-egy.htmlA héten indult az év legnagyobb bulija, a Sziget Fesztivál - most megtudhatod, mennyit takaríthatsz meg, ha a dübörgő zene helyett a kanapédat választod.KultThinkstockA Szigetközi Friss Víz Milánóban hódíthttp://www.life.hu/kult/20150813-a-szigetkozi-friss-viz-milanoban-hodit.htmlNemzeti büszkeségünkre figyel a világ a 2015-ös Milánói Expón, ahol kultúrája, hagyományai, fejlesztései és eszméi legjavával képviselteti magát Magyarország. A Szigetköz mélyéből érkező mosonmagyaróvári, tiszta ivóvíz ellenőrizhető tényekre alapozott minőségével és természetes frissességével mutatja meg egyediségét a látogatóknak.KultOrigoA 10 leghasznosabb bölcsesség a dalai lámátólhttp://www.life.hu/kult/20150812-a-tiz-leghasznosabb-bolcsesseg-a-dalai-lamatol-amit-manapsag-is-alkalmazhatunk.htmlŐszentségéhez, a dalai lámához számtalan, saját életünkre is igaz és megfontolni való bölcsesség köthető. Mivel idén júliusban ünnepelte a dalai láma a 80. születésnapját, ez alkalomból összegyűjtöttük a 10 kedvenc idézetünket tőle.KultMegtaláltuk a Sziget Fesztivál legkedveltebb ételét http://www.life.hu/kult/20150811-sziget-gasztro-korkep-most-megtudhatod-milyen-eteleket-erdemes-fogyasztani-a-fesztivalon-es-mennyibe.htmlAz idei Sziget Fesztiválon a jó zene mellett a kánikula és a forróság az úr. A nagy melegben a szigetlakók villámgyorsan megtalálták, mivel tudják egyszerre a szomjukat és az éhségüket is csillapítani. Hosszú sorokban vároakznak, hogy hozzájussanak a hűsítő csemegéhez!KultAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.