Egy ilyen szuper nyarat, mint az idei, méltó módon kell elbúcsúztatni. Az állatimádóknak állatokkal, a fesztiválőrülteknek természetesen fesztivállal. Persze a swingesekre és a mozifanatikusokra is gondoltunk!

1. Állatkertek éjszakája
Augusztus 28.
Állatkert, Budakeszi Vadaspark, Tropicarium 

Elefánttréning, fókashow, éjszakai állatok akcióban, és hasonló cukiságok várnak az állatkertekben. Végre megfigyelhetsz olyan állatokat is, akik este aktívabbak, néhányukat akár meg is etetheted az Állatkertek Éjszakáján. 
Egészen éjfélig szuper programok várnak rád az állatkertben, ne hagyd ki! 

Forrás: Thinkstock

2. Vakrandi
Augusztus 27-től
A mozikban

Machine egy hallgatag és embergyűlölő játéktervező, aki csak is kizárólag a munkájának él, és mindennél többre értékeli a csendet. Machine kiváló eredménnyel végzett fiatal zongoraművész, aki épp most költözött be az új lakásába, keményen készül a következő klasszikus zenei zongoraversenyére, amely nagy áttörést jelenthet művészi karrierjében. Számára a zene és a hangok jelentenek mindent. Két főhősünket csak egy papírvékony fal választja el őket egymástól. A dolgok akkor kezdenek érdekessé válni, amikor az együttélés mellett döntenek, anélkül, hogy látnák egymást. 

3. Szegedi Ifjúsági Napok

Augusztus 25–29.
Szeged

Idén sem marad el a nyárzáró fesztivál. A legnagyobb magyar fesztiválzenekarok mind fellépnek: Irie Maffia, Brains, Punnany Massif, Ganxsta Zolee és a Kartell.
Búcsúztasd el a nyarat Szegeden!

A Tha Shudras zenekar koncertje az első naponForrás: szin.org

4. Vegetáriánus Fesztivál
Augusztus 29–30.
Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ

Tudod, mi a vegán életmód, és hogyan járul hozzá a Föld megmentéséhez? Érdekel az állatvédelem? Szeretnél megtanulni igazán egészséges és roppant finom nyersételeket
készíteni?
Ha kíváncsi vagy néhány remek életmódtippre, irány a vegafesztivál!

Forrás: Thinkstock

5. New Orleans Swingfesztivál
Augusztus 28–30.
Müpa

Már tíz éve várja a swingimádókat a Swingfesztivál. Idén három hölgy lesz a főszereplő, Náray Erika, a kitűnő színésznő-énekesnő világslágerek sorát énekli majd, méghozzá a saját maga által írt magyar szövegekkel. Szűcs Gabi zenekarával swingátiratban adja elő Amy Winehouse legsikeresebb dalait. A fesztivál zárónapján az amerikai jazzélet élvonalába tartozó Catherine Russell a most harmincéves Bohém Ragtime Jazz Banddel lép fel egy igen vidám hangulatúnak ígérkező koncerten.

Catherine RussellForrás: Facebook/Catherine Russell