Van egy állati ötletünk hétvégére!

Forrás: Thinkstock -
zene kulturális programajánló kultúra hétvége mozi program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ilyen szuper nyarat, mint az idei, méltó módon kell elbúcsúztatni. Az állatimádóknak állatokkal, a fesztiválőrülteknek természetesen fesztivállal. Persze a swingesekre és a mozifanatikusokra is gondoltunk!

1. Állatkertek éjszakája
Augusztus 28.
Állatkert, Budakeszi Vadaspark, Tropicarium

Elefánttréning, fókashow, éjszakai állatok akcióban, és hasonló cukiságok várnak az állatkertekben. Végre megfigyelhetsz olyan állatokat is, akik este aktívabbak, néhányukat akár meg is etetheted az Állatkertek Éjszakáján.
Egészen éjfélig szuper programok várnak rád az állatkertben, ne hagyd ki!

Forrás: Thinkstock

2. Vakrandi
Augusztus 27-től
A mozikban

Machine egy hallgatag és embergyűlölő játéktervező, aki csak is kizárólag a munkájának él, és mindennél többre értékeli a csendet. Machine kiváló eredménnyel végzett fiatal zongoraművész, aki épp most költözött be az új lakásába, keményen készül a következő klasszikus zenei zongoraversenyére, amely nagy áttörést jelenthet művészi karrierjében. Számára a zene és a hangok jelentenek mindent. Két főhősünket csak egy papírvékony fal választja el őket egymástól. A dolgok akkor kezdenek érdekessé válni, amikor az együttélés mellett döntenek, anélkül, hogy látnák egymást.

3. Szegedi Ifjúsági Napok

Augusztus 25–29.
Szeged

Idén sem marad el a nyárzáró fesztivál. A legnagyobb magyar fesztiválzenekarok mind fellépnek: Irie Maffia, Brains, Punnany Massif, Ganxsta Zolee és a Kartell.
Búcsúztasd el a nyarat Szegeden!

A Tha Shudras zenekar koncertje az első napon Forrás: szin.org

4. Vegetáriánus Fesztivál
Augusztus 29–30.
Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ

Tudod, mi a vegán életmód, és hogyan járul hozzá a Föld megmentéséhez? Érdekel az állatvédelem? Szeretnél megtanulni igazán egészséges és roppant finom nyersételeket
készíteni?
Ha kíváncsi vagy néhány remek életmódtippre, irány a vegafesztivál!

Forrás: Thinkstock

5. New Orleans Swingfesztivál
Augusztus 28–30.
Müpa

Már tíz éve várja a swingimádókat a Swingfesztivál. Idén három hölgy lesz a főszereplő, Náray Erika, a kitűnő színésznő-énekesnő világslágerek sorát énekli majd, méghozzá a saját maga által írt magyar szövegekkel. Szűcs Gabi zenekarával swingátiratban adja elő Amy Winehouse legsikeresebb dalait. A fesztivál zárónapján az amerikai jazzélet élvonalába tartozó Catherine Russell a most harmincéves Bohém Ragtime Jazz Banddel lép fel egy igen vidám hangulatúnak ígérkező koncerten.

Catherine Russell Forrás: Facebook/Catherine Russell
Dollármilliók! Ennyiért pörgetik a lemezeket a leghíresebb DJ-khttp://www.life.hu/kult/20150825-ennyit-keresnek-a-hires-djk-tiesto-calvin-harris-david-guetta-steve-aoki-skrillex.htmlA Forbes magazin listájából kiderült, mennyit keresnek a legismertebb lemezlovasok.Kult--Tűzijáték durran, zene dübörög - Ezt ajánljuk a hosszú hétvégérehttp://www.life.hu/kult/20150819-kulturalis-programajanlo-augusztus-20-24.htmlSajnos közeleg, amit talán a világon senki sem vár: a nyár vége. Használd ki az utolsó napokat ősz előtt, és szervezz magadnak egy izgalmas hosszú hétvégét.Segítünk!Kult--Szeptembertől változnak a helyesírás szabályaihttp://www.life.hu/kult/20150826-a-helyesirasi-szabalyok-szeptembertol-megvaltoznak.htmlSzeptember elejétől másképp fogunk helyesen írni, ekkor lép ugyanis életbe az új helyesírási szabályzat, amely az előzetes hírek szerint sokkal inkább "felhasználóbarát" lesz, a benne foglalt normák jobban közelítenek majd a gyakorlathoz. KultThinkstockElcsúszott és tönkretett egy 400 millió forintos festményt a kétbalkezes diák - Videó!http://www.life.hu/kult/20150825-elcsuszott-a-muzeumban-es-tonkretett-egy-400-millio-forintos-festmenyt-egy-tajvani-diak.htmlEgy üdítőitallal a kezében megbotlott egy múzeumban és nekiesett Paolo Porpora olasz barokk festőművész egyik festményének egy 12 éves tajvani diák, súlyosan megrongálva a 1,5 millió dollár (közel 400 millió forint) értékű műalkotást.Kult--Vége! Feloszlik az ország egyik legsikeresebb zenekara, a Carbonfools?http://www.life.hu/kult/20150820-feloszlik-az-orszag-egyik-legsikeresebb-zenekara-a-carbonfools-es-az-enekes-feher-balazs-kulfoldre.htmlA Carbonfools immár 12 éve meghatározó egyénisége a magyar zenei iparnak. Most azonban úgy tűnik, talán egy időre, talán végleg szétszélednek a tagok. Pihennek, gondolkoznak, sőt, azt is rebesgetik, hogy az énekes, Fehér Balázs külföldre költözik egy időre.Kult5 filmsztár, aki kaszkadőr nélkül akciózikhttp://www.life.hu/kult/20150825-5-filmsztar-sylvester-stallone-harrison-ford-jackie-chan-jason-statham-tom-cruise-aki-kaszkador.htmlTom Cruise az új Mission: Impossible nyitójelenetében kívülről kapaszkodik egy felszálló repülőgép oldalába — ez pedig nem trükk, és nem is a dublőre játszotta el helyette. A számítógépes effektek és túlbiztosított filmsztárok korában ritka az ilyen bevállalósság, gyorsan össze is gyűjtöttük egy listára a legnevesebb, kaszkadőr nélkül is tökös színészeket.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.