Szigorúan szinglik: 5 nő a moziból, akinél életforma a függetlenség

Amy Schumer Anne Hathaway Sarah Michelle Gellar szingli Mila Kunis film mozi főszereplő Kim Cattrall
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A frissen mozikba került Kész katasztrófa főszereplőnője elhivatott szingli, és nem ő az első: az utóbbi években már a filmvásznon is megjelentek azok a női karakterek, akiknél az egyedülállóság (és gyakran a poligámia) elvi kérdés. Bemutatjuk az öt legemlékezetesebbet.

Samantha Jones (Kim Cattrall) - Szex és New York

Persze mondhattuk volna Carrie Bradshaw-t is, ha a tévésorozatot vesszük alapul, de a mozifilmekben ő ugye már férjhez ment (csak minek...), így maradt a csapat első számú szinglije a forróvérű, szexmániás és nagytermészetű Samantha, aki ki nem hagyná a világ összes jó pasiját csupán egyetlen hím kedvéért. A Szex és New York nem mellesleg az első olyan nagyhatású mozgókép volt, ami a modern szingli életformát a középpontba állította és behozta a tömegkultúrába — jónéhányan eleve magát a ’szingli’ szót is a sorozatnak köszönhetően kezdték el használni. Mondjuk a vénlány helyett.

Kathryn Merteuil (Sarah Michelle Gellar) - Kegyetlen játékok

Ha már az idők változása: a Veszedelmes viszonyok idejében még nem lehetett valaki igazi szingli, még ha kedve és tettei alapján leginkább az is illett volna hozzá. Így hát a modern környezetbe helyezett, tinikultfilmes változatból választottuk ki a Sarah Michelle Gellar alakította jégszínű, manipulatív suliszépét, aki csak játszik a fiúkkal (és lányokkal), de elköteleződni egyikkel sincs szándékában — noha a tettei mögötti, be nem vallott indíték valójában egy szerelmi csalódás.

Maggie Murdock (Anne Hathaway) - Szerelem és más drogok

Egészen más az indoka az életformává emelt szingliségre a Szerelem és más drogok Anne Hathaway alakította főhősnőjének: Parkinson-kórban szenved, így a szomorú vég felé vezető betegsége miatt nem akar hosszú távú érzelmi kapcsolatokat kialakítani. Persze a szexre neki is szüksége van, ezen (és a gyógyszeripar útvesztőin) keresztül pedig kapcsolatba kerül egy fickóval, akivel talán mégis, mindennek ellenére érdemes lenne mást is kezdeni a hancúrozáson kívül.

Jamie Rellis (Mila Kunis) - Barátság extrákkal

A szerelem túlértékelt, ráadásul nem is olyan igazából, mint a filmekben — állítja Mila Kunis karaktere ebben a filmben — miközben igazából csak az életmódját és az érzelmeit félti. Épp ezért igyekszik mindenféle szerelmi klisét kikerülni, amikor szexviszonyba keveredik egy barátjával (Justin Timberlake), és együtt nevetnek a bugyuta romantikus mozik hazugságain. Persze addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik...

Amy (Amy Schumer) - Kész katasztrófa

Az eddig inkább komikusként ismert Amy Schumer első (saját maga által írt) filmfőszerepében egyszerre állít görbe tükröt a romantikus szerelemről szőtt rózsaszín álmok és az elköteleződéstől rettegő, erre ideológiát építő modern szinglik elé. Hőse egy olyan karrierista csaj, akinek esze ágában sincs kikötni senki mellett és jól is érzi így magát — amíg egyik alkalmi partnerében fel nem fedez egy olyan férfit, aki ideális társa lehetne. De hát neki nem kell társ! Most mi legyen? A rendkívül szellemes végeredmény most látható a mozikban.

Bill Murray szerepet kapott a női Szellemirtókbanhttp://www.life.hu/kult/20150902-bill-murray-szerepet-kapott-a-noi-szellemirtokban-chris-hemsworth-dan-aykroyd-kristen-wiig-melissa.htmlAz ikonikus trilógia rebootja (azaz az első film újraforgatott verziója) a női főszereplők mellett olyan további sztárokkal is büszkélkedhet, mint Chris Hemsworth, Dan Aykroyd és Bill Burray. Igen, Bill ismét feltűnik a szellemektől hemzsegő filmvásznon. Kult--51 éves lett a Mátrix legendás sztárja – Boldog születésnapot, Keanu Reeves!http://www.life.hu/kult/20150902-otvenegy-eves-lett-keanu-reeves-szinesz-a-fektelenul-es-a-matrix-trilogia-sztarja.htmlIszonyúan szexi, tehetséges, és rajonganak érte a nők. Keanu Reeves szeptember 2-án ünnepli 51. születésnapját. Ahogy elnézzük, bátran letagadhatna pár évet. Kult--Máris hiányzik a Sziget? Itt a 10 leghíresebb sziget a moziból!http://www.life.hu/kult/20150831-maris-hianyzik-a-sziget-itt-a-10-leghiresebb-sziget-a-mozibol-az-aranyember-pillango-a-kek-laguna.htmlA Sziget fesztivál épp csak véget ért, és ha valakinek elvonási tünetei lennének év közben, ajánljuk a listánkat: ezekkel a filmes szigetekkel biztosan vigasztalódhat. KultOrigo5 filmsztár, aki kaszkadőr nélkül akciózikhttp://www.life.hu/kult/20150825-5-filmsztar-sylvester-stallone-harrison-ford-jackie-chan-jason-statham-tom-cruise-aki-kaszkador.htmlTom Cruise az új Mission: Impossible nyitójelenetében kívülről kapaszkodik egy felszálló repülőgép oldalába — ez pedig nem trükk, és nem is a dublőre játszotta el helyette. A számítógépes effektek és túlbiztosított filmsztárok korában ritka az ilyen bevállalósság, gyorsan össze is gyűjtöttük egy listára a legnevesebb, kaszkadőr nélkül is tökös színészeket.Kult--Vége! Feloszlik az ország egyik legsikeresebb zenekara, a Carbonfools?http://www.life.hu/kult/20150820-feloszlik-az-orszag-egyik-legsikeresebb-zenekara-a-carbonfools-es-az-enekes-feher-balazs-kulfoldre.htmlA Carbonfools immár 12 éve meghatározó egyénisége a magyar zenei iparnak. Most azonban úgy tűnik, talán egy időre, talán végleg szétszélednek a tagok. Pihennek, gondolkoznak, sőt, azt is rebesgetik, hogy az énekes, Fehér Balázs külföldre költözik egy időre.Kult15 különleges kulisszatitok kultfilmek forgatási helyszíneirőlhttp://www.life.hu/kult/20150818-tizenot-kulonleges-kulisszatitok-kultfilmek-forgatasi-helyszineirol.htmlTudtad, hogy a Gyűrűk ura szereplői szó szerint aknamezőn lépkedtek? És hogy a 300 forgatásán hány napot töltött a stáb szabad ég alatt? Vagy hogy jártak-e a Keresztapa hősei Corleone városában? Mindezekre és még számos más kérdésre híres filmek forgatási helyszíneiről most választ kapsz.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.