A frissen mozikba került Kész katasztrófa főszereplőnője elhivatott szingli, és nem ő az első: az utóbbi években már a filmvásznon is megjelentek azok a női karakterek, akiknél az egyedülállóság (és gyakran a poligámia) elvi kérdés. Bemutatjuk az öt legemlékezetesebbet.

Samantha Jones (Kim Cattrall) - Szex és New York

Persze mondhattuk volna Carrie Bradshaw-t is, ha a tévésorozatot vesszük alapul, de a mozifilmekben ő ugye már férjhez ment (csak minek...), így maradt a csapat első számú szinglije a forróvérű, szexmániás és nagytermészetű Samantha, aki ki nem hagyná a világ összes jó pasiját csupán egyetlen hím kedvéért. A Szex és New York nem mellesleg az első olyan nagyhatású mozgókép volt, ami a modern szingli életformát a középpontba állította és behozta a tömegkultúrába — jónéhányan eleve magát a ’szingli’ szót is a sorozatnak köszönhetően kezdték el használni. Mondjuk a vénlány helyett.

Kathryn Merteuil (Sarah Michelle Gellar) - Kegyetlen játékok

Ha már az idők változása: a Veszedelmes viszonyok idejében még nem lehetett valaki igazi szingli, még ha kedve és tettei alapján leginkább az is illett volna hozzá. Így hát a modern környezetbe helyezett, tinikultfilmes változatból választottuk ki a Sarah Michelle Gellar alakította jégszínű, manipulatív suliszépét, aki csak játszik a fiúkkal (és lányokkal), de elköteleződni egyikkel sincs szándékában — noha a tettei mögötti, be nem vallott indíték valójában egy szerelmi csalódás.

Maggie Murdock (Anne Hathaway) - Szerelem és más drogok

Egészen más az indoka az életformává emelt szingliségre a Szerelem és más drogok Anne Hathaway alakította főhősnőjének: Parkinson-kórban szenved, így a szomorú vég felé vezető betegsége miatt nem akar hosszú távú érzelmi kapcsolatokat kialakítani. Persze a szexre neki is szüksége van, ezen (és a gyógyszeripar útvesztőin) keresztül pedig kapcsolatba kerül egy fickóval, akivel talán mégis, mindennek ellenére érdemes lenne mást is kezdeni a hancúrozáson kívül.

Jamie Rellis (Mila Kunis) - Barátság extrákkal

A szerelem túlértékelt, ráadásul nem is olyan igazából, mint a filmekben — állítja Mila Kunis karaktere ebben a filmben — miközben igazából csak az életmódját és az érzelmeit félti. Épp ezért igyekszik mindenféle szerelmi klisét kikerülni, amikor szexviszonyba keveredik egy barátjával (Justin Timberlake), és együtt nevetnek a bugyuta romantikus mozik hazugságain. Persze addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik...

Amy (Amy Schumer) - Kész katasztrófa

Az eddig inkább komikusként ismert Amy Schumer első (saját maga által írt) filmfőszerepében egyszerre állít görbe tükröt a romantikus szerelemről szőtt rózsaszín álmok és az elköteleződéstől rettegő, erre ideológiát építő modern szinglik elé. Hőse egy olyan karrierista csaj, akinek esze ágában sincs kikötni senki mellett és jól is érzi így magát — amíg egyik alkalmi partnerében fel nem fedez egy olyan férfit, aki ideális társa lehetne. De hát neki nem kell társ! Most mi legyen? A rendkívül szellemes végeredmény most látható a mozikban.