kulturális programajánló kultúra hétvége program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csak tátjuk a szánkat, és kapkodjuk a fejünket, olyan izgalmas programok várnak ránk szeptemberben. Most aztán tényleg mindenkinek kedvez a hétvége: kiállításra vágyóknak, könnyű- és komolyzene rajongóknak, és még a színházfanatikusoknak is.

1. Hiperkarma koncert
Budapest Park
Szeptember 25.

Van egy jó és egy rossz hírünk. Kezdjük inkább a rosszal: Hamarosan vége a szabadtéri buliknak, és jövő tavaszig el kell köszönnöd a Budapest Parktól.
A jó hír azonban tényleg nagyon jó, ugyanis egy hamisíthatatlan Hiperkarma koncert vár rád szeptember 25-én, majd 26-án még a Punnany Massifra is csápolhatsz egy jót.
Ezt azért csak nem kellene kihagyni...

Forrás: Facebook/Hiperkarma

2. Expo Milano
Október 31-ig
Olaszország, Milánó

Október 31-ig látogatható a Világkiállítás, amelynek mottója „Táplálni a világot, energiát adni az életnek”.A rendezvényen Magyarország saját pavilonnal képviselteti magát, ami – adottságainkat, teljesítményünket és hozzáállásunkat tekintve – kiemelt jelentőséggel bír. Hazánk minden meghirdetett tárgykörben képes felmutatni valami kiemelkedően egyedit: ásvány-, természetes és gyógyvizeink, kiváló éttermeink, élelmiszereink, szőlőkultúránk és boraink, valamint technikai vívmányaink egyaránt szerepelnek a kiállításon.

Forrás: Thinkstock

3. Nemzeti Vágta
Szeptember 18-20.
Hősök tere

A Nemzeti Vágta szeptember 18-án megnyitja az országkonyha kapuját, ahol tradicionális ételekkel, hazai pálinka és borkülönlegességekkel várja a gasztronómia szerelmeseit, és persze azokat, akik imádják a lovas sportokat.

Forrás: MTI/Beliczay László

4. BME Egyetemi Napok
Szeptember 15-17.
Infopark

Csak azt ne mondd, hogy nem jártál még igazi egyetemi buliban? Ha ez így van, azonnal pótolnod kell. A BME Egyetemi Napokon biztosan lesz minden, ami szem, száj, egyetemista és nem egyetemista ingere.
Zene, szuper társaság, jó hangulat. Mindegy, hogy Kis Grófo, Pásztor Anna vagy az Ivan and the Parazol zenéjét szereted leginkább, az tuti, hogy megtalálod a hozzád legközelebb álló stílust a több színpad egyikén.
Irány az Infopark!

Anna and the Barbies Forrás: www.annaandthebarbies.hu

5. Titokzatos szavanna
Szeptember 19 - november 1.
Magyar Mezőgazdasági Múzeum

A látványos interaktív kiállításba lépve a látogatók egy afrikai kalandtúrába csöppennek, ahol tudásukat és szemfülességüket próbára tehetik. A Titokzatos Szavanna nem csak egy kiállítás, hanem egy szórakoztató óriástársasjáték is. Gyerekekkel a kiállítás őszi szünetben is szuper program.

Forrás: Thinkstock

6. Színházak éjszakája
Szeptember 19.
Több színház

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a Színházak Éjszakáját. Szeptember 19-én 25 budapesti színház, 61 helyszínén, több száz programban villantja fel előttünk az évad előadásainak sokszínűségét.

A Radnóti Miklós Színház új bemutatója, a Lear király olvasó próbája László Zsolt, Alföldi Róbert és Schneider Zoltán Fotó: Dömölky Dániel/radnotiszinhaz.hu

7. A szerb kultúra hónapja
Szeptember 18-tól
Több helyszínen

Ezzel a koncerttel nyitják meg a VI. szerb Kultúra Hónapját, mely a a magyarországi szerbek hagyományosan megrendezett, legnagyobb kulturális eseménysorozata.
A Szerb Kultúra Hónapja idén is csaknem húszféle programmal – könnyű- és népzenei koncertekkel, színházi előadásokkal és többek közt irodalmi estekkel – várja az érdeklődőket. A rendezvénysorozatot Milosevits Mirkó Milán koncertje nyitja meg a Zeneakadémián, amelyet egyetlen zenekedvelőnek sem szabad kihagyni!

Forrás: Facebook/Mirko Milan Milosevits

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.