Szeptember 19-én a vágta sztárfutamán, lóháton bizonyíthat Pintér Tibor, Kaszás Géza és Papadimitriu Athina, akik a nagy kihívásról meséltek a Life.hu-nak.

A futam legvagányabb indulója kétségkívül Papadimitriu Athina színésznő, aki leszögezte, hogy tart a versenytől, de bízik a tudásában. 

Papadimitriu Athina edzés közbenForrás: Facebook/Athina Papadimitriu

„Bevallom, van bennem félelem, de le fogom győzni. Amikor elvállaltam a versenyt, Pintér Tamás "Oroszlán" kaszkadőr, mozgásoktató tanárom és lovasedzőm jutott eszembe, aki mindig azt mondta, hogy a többiekhez képest, milyen kemény csaj vagyok, amikor a nyeregbe pattanok. Azért bevallom, néha úgy gondolom, nem vagyok normális, hogy ezt bevállaltam" – kezdte Athina, akinek nem ismeretlen már a terep.

„Láttam már a pályát, és izgultam többször is a kollégákért, ráadásul Nóri lányomért kétszer is szurkoltam a Jótékonysági Sztárfutamon! Tavaly a Nemzeti Lovas Színház színeiben vonultunk fel a Nemzeti Vágtán, így belülről is megismertem a pályát. Kicsit vágtáztunk is akkor, de az korántsem volt olyan, mint ez az őrület!" – nevetett a színésznő, aki ígéri, apait-anyait belead majd a versenyen.

Trokán Nóra a második helyezett lett a Nemzeti Vágta jótékonysági sztárfutamában 2012-benForrás: MTI/Mohai Balázs

„Amióta tudom, hogy én is a sztárfutam indulói közé tartozom, egyfolytában lovon ülök. Úgy határoztam, hogy a saját lovammal fogok menni, amit a barátnőmtől kaptam egy hónapja. Éppen ma mentünk együtt egy olyan remek tempót, hogy utána biztos voltam benne, nem lesz gond a vágtán" – magyarázta Athina.

Pintér Tibor elmesélte, hogy még nem kezdett el edzeni a futamra. Ez azonban nem jelent problémát számára, mivel úgyis napi négy órát ül lovon a Nemzeti Lovas Színházban, amelynek ő az igazgatója.

„Még azt sem tudom, milyen lóval indulok. Igaz a színháznak vannak lovai, de ezek nem alkalmasak arra, hogy versenyezzek velük. A vágtára gyors pacik kellenek. Azt tudom, hogy a tavalyi győztes, Kaszás Géza ugyanazzal a szupergyors lóval jön, mint tavaly, így az biztos, hogy ő lesz az egyik nagy ellenfelem" – kezdte a színész, aki elmondta, a győzelem szinte csak a ló erősségén, gyorsaságán múlik.

„Az is befolyásoló tényező, hogy az én súlyommal, magasságommal nagyon erős lovat kellene találnom ahhoz, hogy győzni tudjak. Bár Kaszás Géza is hasonló alkat, és végül nyerni tudott tavaly, így bármikor bárkinek lehet esélye" – mondta Tibi. 

Pintér Tibor a Nemzeti Vágta jótékonysági sztárfutamának győztese integet a célegyenesben, 2010.Forrás: MTI/Kollányi Péter

A tavalyi futam győztese, Kaszás Géza színész elmondta, hogy szerinte mitől függ, hogy valaki győzelemre vezesse a lovát. 

„Idén ugyanazzal a nagyszerű paripával indulok a futamon, mint tavaly, és mivel akkor nagyon jó időt futott, az egész Nemzeti Vágta futamát tekintve bizakodó vagyok. A versenyen a lovak kitartása dönt. Ezen a pályán nagyon jól el kell kapni a rajtot, mert az sokat számít. Nagy ívű és szűk kanyarok vannak, amihez már a lovas tudása is szükséges, hogy jól irányítsa a lovát" – kezdte Géza, aki elmesélte, sok edzésen vett részt, sőt idén tovább mélyítette a tudását. 

„Balog István volt segítségemre az edzéseken, akivel idén az ugratásba is belekóstoltam, ez a technika segít, hogy még biztonságosabban üljek a lovamon. Izgalom van bennem a verseny előtt, de amikor elindulunk, akkor már csak a lovaglásra koncentrálok" – mesélte a színész. 

A tavalyi győztes Kaszás Géza a Nemzeti Vágta jótékonysági sztárfutamánForrás: MTI/Beliczay László