Így lehetsz még felelősségteljesebb kutyatartó

Forrás: Thinkstock -
zene kulturális programajánló kultúra hétvége program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kell kutatónak lenni ahhoz, hogy rájöjj, hogyan lehetsz még felelősebb kutyatartó. De ha mégis kutató szeretnél lenni, irány a Kutatók Éjszakája. Ha inkább az életminőségeden javítanál, sportolnál, vagy valami igencsak Szemrevalóra vágysz, a Life.hu tippjeivel ezeket is megvalósíthatod.

1. EB OVO Piknik
Szeptember 27.
Szabadság tér

Van még probléma a kutyás életmód körül? A felelős városi kutyatartást népszerűsítő egyesület, az EB OVO Egyesület idén arra hívja fel a figyelmet, hogy mennyire fontos az, hogy a kutyatartók egyre tudatosabbak legyenek, ezért egész napos kutyás pikniket rendez szeptember 27-én vasárnap, az V. kerületi Szabadság téren. Céljuk a kulturált kutyatartás népszerűsítése egy példamutató integrált program keretében, ahol kutyás és nem kutyás, felnőtt és gyerek, belvárosi és vidéki emberek is jól érezhetik magukat. Kutyavécé-tesztelés is lesz, mindenki megtanulhatja, hogyan szoktassa vécére a kedvencét, illetve a kutyaparkolóról is hallhatnak érdekességeket a Szabadság térre látogatók.
A sok szakmai programon kívül látványos kutyás bemutatók, egész napos gyerekfoglalkozások, 11 órakor Huzella Péter gyerekkoncertje, kézműves vásár, és a Vizslafotózás jóvoltából kutyás fotózkodás is színesíti a napot. A pikniket a Magyar Császári Pillanatművek koncertje zárja este 18 órakor.

Forrás: Thinkstock

2. Szemrevaló Filmfesztivál
Szeptember 24. - október 3.
Művész mozi

Szeptember 24. és október 3. között a budapesti Művész moziban a legfrissebb német, osztrák és svájci filmeket felsorakoztató Szemrevaló filmfesztivál a mai európai társadalmak számára fontos kérdéseket is felvet. A Talajt vesztett fiatalok szekcióban három film látható, köztük a fesztivál nyitófilmje, az idei Berlinale Ezüst Medve-díjat nyert Victoria. A migráció problematikájával foglalkozik az Ifjak és erősek - melynek egyik forgatókönyvírója, Martin Behnke Budapestre látogat - és az Új világ, amelynek rendezőjével, Anna Thommennel szintén találkozhat a magyar közönség. A tavalyi Berlinalén queer-filmdíjjal kitüntetett, A kör című dokumentumfilm pedig két férfi szerelmén keresztül a 40-es években alakult svájci melegszervezet történetét mondja el. Ne hagyd ki, garantáltan szemrevaló program lesz.

3. District Battle Run
Szeptember 26.
Margitsziget

Egy különleges formátumú versenyt szervez a főváros futóinak az Adidas szeptember 26-án a Margitszigeten. A District Battle Run elnevezésű, ingyenes rendezvényen a futók az általuk legjobban szeretett kerületnek ajánlhatják fel összegyűjtött kilométereiket. A legtöbb kilométert gyűjtő kerület 1 000 000 Ft támogatást kap meglévő vagy új futóútvonal kijelölésére. Az 5,3 kilométeres távra Béres Alexandrával lehet majd bemelegíteni.

Forrás: Thinkstock

4. Életminőség Fesztivál
Szeptember 27.
Ferencvárosi Művelődési Központ

Az Életminőség Fesztiválon a látogatók megismerkedhetnek a női minőséggel, a női-férfi együtthatással az egység és a harmónia jegyében, az egészséget segítő életmóddal
és táplálkozási irányzatokkal, a táplálék intolerancia kezelésének szelíd gyógymódjával, öko-háztartás rejtelmeivel, a környezettudatos életvitel lehetőségeivel, az örömteli és rendszeres testmozgás módszereivel.
A workshopokon lehetőség lesz paleo kenyér sütésre, kozmetikumok keverésére, fűszerek ültetésére, és természetes mozgásformákkal is ismerkedhetsz.

Forrás: Thinkstock

5. Kutatók Éjszakája
Szeptember 25.
Ericsson K+F Központ

Szerinted nem lehetnek a lányok mérnökök? Velünk ellentétben ezt sokan így
gondolják, ezen szeretnénk változtatni. A Kutatók Éjszakáján a gyerekeknek, szülőknek, tanároknak és úgy egyébként mindenkinek megmutatják, hogy a mérnöki munka nem varázslat, csak kreativitás kell hozzá. Minden bonyolult eszköz működését meg lehet érteni és ezeket meg is lehet építeni -lányoknak és fiúknak, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Érdekesen hangzik, igaz? Irány a Kutatók Éjszakája!

Fotó: Pribil Ádám/Facebook/Kutatók Éjszakája

6. Esti Kornél koncert
Szeptember 26.
A38

Szombaton az A38-on lép fel az Esti Kornél, a Képzelt Város és a The Immigrants társaságában. A koncertek után Tesco Disco party lesz a Hajó gyomrában, ami csak egyet jelenthet: óriási táncolást. Pörögj hétvégén a legmenőbb hajón!

Vér, széklet és egyéb belső váladékok a vásznon - a világ legbizarrabb művészeti alkotásaihttp://www.life.hu/kult/20150918-ver-szeklet-es-egyeb-belso-valadekok-a-vasznon-a-vilag-legbizarrabb-muveszeti-alkotasai.htmlAz önkifejezésnek számos eszköze van. Van, aki tejet okádik a festővászonra, más pedig a vaginájából kierőltetett, festékkel töltött tojásokkal fest. Íme, a világ minden bizonnyal legbizarrabb művészei. Kult--Várni kell még Oliver Stone Snowden-botrányárahttp://www.life.hu/kult/20150923-varni-kell-meg-oliver-stone-snowden-botranyara-a-moziban-amibol-mar-konyv-is-keszult.htmlAz Edward Snowden ügyről zengett bő két évvel ezelőtt a sajtó, amely nyomán a botrány a közelmúlt társadalomtörténetének talán az egyik legnagyobb port kavaró hírévé vált. Azóta megjelent Glenn Greenwald A Snowden-ügy című könyve, és a témát egy Oscar-díjas dokumentumfilm is feldolgozta. A történet a hétszeres Oscar-jelölt és háromszoros nyertes filmes nagyágyút, Oliver Stone-t is megihlette; a forgatás már javában zajlik, azonban úgy tűnik, a filmbemutató sajnos még várat magára. Kult--Sharon Stone-nal indult a visszaszámlálás a Milánói Expónhttp://www.life.hu/kult/20150916-mar-csak-50-nap-van-hatra-a-milanoi-vilagkiallitasbol-sharon-stone-inditotta-a-visszaszamlalast.htmlMár csak 50 napig tart nyitva a milánói világkiállítás, ahol mi, magyarok egy sámándob formájú pavilonnal képviseljük az országot. Az elmúlt hónapokban a világ vezető politikusai és számos világsztár is kilátogatott az expóra, amelyen a visszaszámlálást Sharon Stone színésznő indította el.Kult--Egy 15 éves fiúért rajong most a magyar internet http://www.life.hu/kult/20150921-egy-15-eves-fiu-nyerte-az-idei-ki-mit-tube-ide-versenyet.htmlBánki Beni került ki győztesként a 2015-ös Ki Mit Tube tehetségkutatójából, melyre több mint 1000 pályázat érkezett. KultOrigo5+1 aranyköpés a Szívek szállodájábólhttp://www.life.hu/kult/20150919-aranykopesek-a-szivek-szallodajabol.htmlHa láttad, akkor biztosan nem felejted el a Gilmore lányok vicces, olykor könnyfakasztó kalandjait. Ha nem láttad, akkor pedig ne hagyd ki - úgyis lassan itt az esős ősz, amikor az egyik legjobb dolog egy pokrócba burkolózva filmet nézni. Most összeszedtünk neked néhány kedvcsináló aranyköpést a sorozatból. Kult--Fekete Dália: A világtörténelem leghíresebb, máig megoldatlan bűnesete (18+)http://www.life.hu/kult/20150916-fekete-dalia-azaz-elizabeth-short-rejtelyes-halalesete.htmlFekete Dália néven vált ismertté az a fiatal lány, akinek a testét félbevágva, megcsonkítva találták meg a Los Angeles-i Leimert Parkban, egy üres telken a ’40-es években. A világtörténelem egyik leghátborzongatóbb gyilkosságának elkövetőjét a mai napig nem sikerült megtalálni.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.