Claire Danes csillagot kapott Hollywoodban

Forrás: AFP/Alberto E. Rodriguez -
csillag Hollywood Claire Danes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Claire Danes, a Homeland: A belső ellenség című tévésorozat Golden Globe-díjas sztárja csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán.

A 36 éves színésznő, aki a napokban az Emmy-díjátadó gálán férjével, Hugh Dancyval jelent meg a vörös szőnyegen, a csütörtöki ceremónián szüleivel, szobrász anyjával és természetfotós apjával állt a fényképezőgépek elé a rózsaszín csillag mellett.

Forrás: AFP/Alberto E. Rodriguez

A New York-i születésű, hosszú szőke hajú Danes ujjatlan tűzpiros ruhában vett részt a rendezvényen, amelyen a Homeland alkotója, Alex Gansa méltatta. A népszerű sorozatnak idén már az ötödik évada készül. "Olyasvalakit kerestünk, aki eljátssza ezt a nem feltétlenül szeretetre méltó karaktert" - mondta Gansa a Danes által megjelenített hírszerző ügynökről, és hozzátette, hogy a színésznő szereti az összetett szerepeket, örül az intellektuális kihívásnak, szívesen formál meg nehezen megfejthető jellemeket.

A csillag felavatásán az 1994-95-ben futott sorozata, a My So-Called Life-ból ismert kollégái is ellátogattak. Ezzel a sorozattal nyerte első Golden Globe-díját 1995-ben.
Danes az 1990-es években kezdte színészi pályafutását. Szerepelt Bille August A nyomorultak című filmjében, Koltai Lajos Este című családi drámájában, a Temple Grandin című tévéfilm főszerepéért pedig 2011-ben Golden Globe-díjat kapott. A Homelandban nyújtott alakítását 2012-ben és 2013-ban jutalmazták Arany Glóbusszal Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.