Nem kellett senkinek Faludy György Kossuth-díja

Forrás: Origo -
aukció licitálás Faludy György licit Faludy Fanny árverés Kossuth-díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kelt el Faludy György író, költő 1994-ben átvett Kossuth-díja a budapesti Pintér Aukciósházban tartott árverésen, amelyen a költő kiadatlan erotikus és más témájú verseit, leveleket, személyes tárgyakat, valamint köteteinek autográf javításokkal ellátott szerzői példányait kínálták az érdeklődőknek.

A Faludy-hagyatékból 113 tétel került kalapács alá, nagy részük kikiáltási áron, vételi megbízással talált gazdára. Faludy György 1,5 millió forintért kínált Kossuth-díja mellett eladatlan maradt több kitüntetése is, köztük a doktori címről szóló oklevele, és a Magyar Köztársaság Érdemrend Nagykeresztje.

Forrás: Origo

A költő bordó bögréjének az ára ötezer forintról 12 ezer forintra emelkedett, kedvenc sakk-készletének az árát, amelyet 40 ezer forinttól kínáltak az érdeklődőknek, végül 70 ezer forintnál ütötték le. Élénk licitemelkedés mellett talált gazdára kanadai bevándorlási azonosító kártyája, amely 42 ezer forintért kelt, kikiáltási ára 10 ezer forint volt. A Kass János által készített, Fejek című sorozat egyik darabja kikiáltási árának majdnem a duplájáért, 70 ezer forintért cserélt gazdát. Faludy szamovárját 42 ezer forintért, kézzel készített nyakláncát 17 ezer forintért vették meg. A költő kék sétaesernyőjéért kikiáltási árának dupláját, 20 ezer forintot fizettek.

Faludy Fanny, a költő özvegye az árverés után az MTI-nek elmondta, hogy elégedett az aukció eredményével. Korábban pedig arról beszélt, hogy az aukción befolyó összeget a Faludy-hagyaték egyben tartására fordítja majd.

Faludy Fanny: "Mintha a szívemet tépnék ki"

A legendás költő özvegye nehéz napokat él át, ugyanis Faludy György hagyatékának tételei kalapács alá kerülnek. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Hoppá! Így csókolózik Kovács Patrícia és Gryllus Dorkahttp://www.life.hu/kult/20151106-igy-csokolozik-kovacs-patricia-es-gryllus-dorka-felvilag-cimu-legujabb-filmukben.htmlIgen erotikusra sikerült a Félvilág című legújabb magyar kosztümös thriller. Kult--Szexszimbólumok voltak, de mi van velük ma? James Bond női akkor és mosthttp://www.life.hu/kult/20151103-james-bond-lanyok-akkor-es-most.htmlMától játsszák a hazai mozik a legújabb James-Bond filmet, amit nő létünkre mi is hatalmas izgalommal várunk. Idén Monica Bellucci a nagy durranás, aki minden idők legidősebb Bond-asszonya lesz, de lássuk, mi van most az egykori szexbombákkal. Kult--Ne! Később kezdődik a Trónok harca hatodik évada http://www.life.hu/kult/20151103-csuszik-a-tronok-harca-hatodik-evadanak-premierdatuma-a-rajongok-duhosek.htmlA HBO bejelentette, hogy pár sorozatának csúsztatja a premierdátumát. A hírek szerint a Trónok harca is később kerül képernyőre. KultOrigoLinczényi Márkó elhagyta az országothttp://www.life.hu/kult/20151104-linczenyi-marko-az-rtl-klub-hungarys-got-talent-zsuritagja-londonban-koncertezik-a-kolin-egyuttessel.htmlA Hungary's Got Talent zsűritagja a napokban Londonban koncertezik. A Kolin tagjai tegnap érkeztek meg a brit fővárosba, és megkaptuk az első Londonban készült képeiket.Kult--Középső ujjal nyilvánított véleményt Gálvölgyi János – megszólalt az érintett ishttp://www.life.hu/kult/20151104-kozepso-ujjal-nyilvanitott-velemeny-galvolgyi-janos-megszolalt-az-erintett-is-mihalyi-gyozo-a.htmlNemrégiben, a Heti Hetes egyik adásában Gálvölgyi János obszcén kézmozdulattal illette a Színházi Dolgozók Szakszervezetét. A középső ujj felmutatását nem hagyta szó nélkül a szervezet elnöke: nyílt levélben írta le minderről a véleményét. KultFotó: Bielik István - OrigoMi volt a legszebb gondolat, amit valaha mondtak neked?http://www.life.hu/kult/20151103-a-budapest-voices-dalpremier-videoklipjeben-mi-volt-a-legszebb-gondolat-amit-mondtak-neked.htmlA Budapest Voices formáció ezúttal Kimnowaktól a Gyémánt című számot dolgozta fel, amelyhez szívmelengető videóklipet készített. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.