Müller Péter heti bölcsességeiből válogattuk ki a kedvenceinket.

Az igazi táncban az a legszebb, ha messzire röpül tőled a társad, de te egyedül, magányosan pörögve is tudod, hogy visszatér hozzád. Ha nem tér vissza, nem volt igazi tánc. 

Minden félelmed akkor szűnik meg, ha megismered azt, amitől féltél. Akkor rájössz, mint aki felébred, hogy rosszat álmodtál csupán. 

Amire hangolod magad, azt fogadod magadba. Annak leszel eszköze, tettestársa, megvalósítója. Ha harmóniára hangolod magad, érzed, hogy angyalok vannak körülötted.

Vágyaid olyanok, mint egy felbukkanó madárraj a házad felett. Elsuhannak. De ha fészket vernek az ereszed alatt, ott élnek, s ezért már te felelsz. Befogadtad őket!

Forrás: Thinkstock

Élni csodálatos mutatvány. De a nyulat, amit a cilinderből előhúzol, te magad tetted bele. Akkor is, ha nem emlékszel rá. 

Nem legyőzni kell az akadályt, hanem túljutni rajta. A folyó nem áll le vitatkozni az útját álló sziklával, eltolni sem akarja, hanem túlfolyik rajta, és vidáman rohan a tenger felé.

Az embereket könnyebb meghülyíteni, mint meggyőzni őket arról, hogy meg vannak hülyítve.

Minden emberben van valami szerethető. Ha ezt megtaláljuk, mint a mágnes összevonz vele, s minden más zavaró és taszító elfelejthető.

Sohase tedd más kezébe a sorsodat. A középpont benned van – nem függhet másoktól sem örömöd, sem bánatod. 

Amikor nincs közöttünk semmi idegenség, semmi akadály, hamisság, amikor nincs szükség semmi ravaszkodásra, mert szív a szívhez szól… ez a legtisztább szerelem.