Lawrence Kasdan forgatókönyvíró: "Soha többé nem csinálok Star Wars-t"

Forrás: NORTHFOTO/Copyright (c) 2015 BEImages. No use without permission./Matt Baron/Beimages -
Star Wars film űropera forgatókönyvíró mozi Csillagok háborúja
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Búcsút vesz a csillagháborús filmektől Lawrence Kasdan, a legutóbbi három epizód forgatókönyvírója.

"Soha többé nem csinálok Star Wars-t" - jelentette ki a 66 éves forgatókönyvíró és rendező a Bild am Sonntag című vasárnapi német lapban, röviddel a széria hetedik filmjének, a nagy várakozás övezte Az ébredő Erőnek a decemberi premierje előtt.

Forrás: NORTHFOTO/Copyright (c) 2015 BEImages. No use without permission./Matt Baron/Beimages

Mint elmondta, már több mint két éve dolgozik ezen az epizódon, amely számára az utolsó lsz, de még mindig nincs készen. Ez már a negyedik Star Wars-filmje, "és már több mint elég belőle".

George Lucas 35 éve, Leigh Brackett váratlan halála után szerződtette először Kasdant, akkor a Csillagok háborúja V: A Birodalom visszavág című filmhez, később rábízta a VI. epizód, A jedi visszatér forgatókönyvét is.

A Star Wars: Az ébredő Erő című hetedik, december 18-án a magyar mozikba kerülő csillagháborús epizódban a forgatókönyvíró visszatér a gyökerekhez. Kasdan azt mondta a német lapnak, hogy ő tulajdonképpen már ezt a filmet sem akarta, de családja remek ötletnek tartotta.

Lawrence Kasdan a jövőben már csak rendezőként akar dolgozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.