15 évig titkolták - Ő Törőcsik Mari unokája

Fotó: Dudás Szabolcs/Origo -
színész Törőcsik Mari Járai Máté
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenöt évig senkinek sem beszélt híres nagymamájáról Törőcsik Mari unokája. A nemzet színésze, kétszeres Kossuth-díjas művésznő a napokban töltötte be a nyolcvanat, és ebból az alkalomból az unokája, Járai Máté Jászai-díjas színész mesélt róla. 

"Színészek közt nőttem fel. Családi házban éltünk Budán, és mivel a mindenem volt a színjátszás, építettek nekem egy színpadot a kertben. Természetesen a színházamnak hivatalos megnyitója is volt, ahol Mari mama felment a színpadra, és elmondta a Reszket a bokor című verset. Ünnepélyesen felavatta. Sosem számított, hogy Mari nem vér szerinti nagymamám, mivel 1972-ben házasodott össze a nagypapával – Maár Gyula, Kossuth-díjas rendezővel –, és én 78-ban születtem" - mesélte a Borsnak Máté.

Fotó: Dudás Szabolcs/Origo

"Gyakran nyaraltam náluk, Velemben. A lányával, Terézzel és a fiával, Sonnal hárman jártuk be a környéket. Mindig igyekeztem jól viselkedni. Annyira meghatározó volt az életemben Velem, hogy ott volt az esküvőm is. Megkértem Mari mamát, segítsen elhívni az anyakönyvvezetőt arra a tisztásra, ahol az erdei színpad állt. Miatta el is jött, és Mari mama még a költségeket is állta" - anekdotázott a színész.

"Törőcsik Mari léte a családban nagyban befolyásolta, hogy ma színész vagyok. A pályám kezdetén megmondta: nem segít, de nem azért, mert nem szeret. Abban hitt, hogy a tehetség úgyis utat tör magának. Hét alkalommal nem vettek fel a Színművészetire, de akkor is tudtam, hogy ez az utam. Soha nem mondtam el, hogy ki a nagyanyám. Tizenöt év után megkeresett egy újságíró, akkor megkérdeztem Mari mamát: elmondhatom? Persze, én büszke vagyok rád! " - mesélt tovább Máté.

Hallgasd meg, mi volt a sláger 1910-ben Magyarországon!http://www.life.hu/kult/20151127-itt-megtalalod-mikor-milyen-zene-volt-a-slager-hallgass-bele-orok-klasszikusokba.htmlIgazi időutazásra hív minket egy zenei oldal. Meghallgathatod, hogy egy adott évtizedben mi szólt napi szinten a rádióban. KultOrigoPéldaképével áll színpadra Bereczki Zoltánhttp://www.life.hu/kult/20151126-bereczki-zoltan-szinesz-peldakepevel-presser-gaborral-all-szinpadra.htmlAz énekes november 30-án Presser Gáborral közösen lép fel a Magyar Színházban, decemberi karácsonyi koncertjén pedig egy újabb régi álma válik valóra. Kult--Íme, a 2016-os Volt fesztivál első fellépőihttp://www.life.hu/kult/20151126-a-volt-fesztival-igazi-vilagsztarokkal-rukkolt-elo-wiz-khalifa-es-iron-maiden-is-szinpadra-lep.htmlIgazi világsztárokkal készülnek a népszerű hazai fesztivál szervezői 2016-ban. A látottak alapján jövőre is érdemes elindulni Sopronba. KultOrigoHoppá! Soha nem látott fotók kerültek elő a 18 éves Madonnárólhttp://www.life.hu/kult/20151126-madonna-18-eves-korabol-kerultek-elo-soha-nem-latott-fotok.html1976-ban, a Michigan Egyetemen készültek a most előkerült fotók Madonnáról, akit akkor még nem ismert a világ. Kult--Harkányi Endre: "Ha ezt a kevés pénzt nem éri meg, hogy tagja legyek a Vígnek, akkor rendben van" http://www.life.hu/kult/20151125-harkanyi-endre-a-hetfo-esti-gundel-muveszeti-dij-dijatadojan-fakadt-ki.htmlA Blikk arról ír, hogy pert fontolgatott Harkányi Endre, amikor kiderült, a Vígszínház vezetése csökkentett fizetéssel járó új szerződést akar adni neki. Később úgy döntött, mégsem tereli jogi útra az esetet, ugyanis a felmondása ellenére még munkakapcsolatban áll az Eszenyi Enikő vezette intézménnyel. KultMTIKovács Katalin: "Az Olimpia lehet a legnagyobb célpontja a terrorcselekményeknek"http://www.life.hu/kult/20151125-olimpikonok-kovacs-kati-kammerer-zoltan-kovacs-koko-istvan-a-terrorveszelyrol.htmlMár kvalifikált, korábbi résztvevő, illetve Rióra esélyes olimpikonok mesélnek arról, félnek-e a világban uralkodó terrortól, és attól hogy az esetleg tönkreteszi a következő Nyári Játékokat. A videóból az is kiderül, tudnak-e olyan sportolóról, aki a terrorveszély miatt visszaadja a kvalifikációját. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.