A nagyszerű színész a mai napon, 69 éves korában hunyt el családja körében. Igazi színészlegenda volt, akit most egész Hollywood gyászol. Összeszedtünk három olyan produkciót, melyek pályája során a legnagyobb alakítások voltak. 

Harry Potter - Perselus Piton professzor

Rickman a szerepre tökéletes választásnak bizonyult, és nincs ember, akinek ne ő jutna eszébe először a varázslótanoncokról szóló film hallatán. A karaktere szerint számos alkalommal igazságtalanul bánik Harry Potterrel, de a végén kiderül, hogy valamilyen szinten mindig támogatta a fiút. Halálát itt is megkönnyeztük. 

Igazából szerelem - Harry

Kedvenc szerelemi történetük egyik főszereplőjeként egy csalfa férjet alakított, aki nemcsak felesége, de a mi szívünket is összetörte. Bár a végén visszatalál a helyes útra, a forgatókönyvíró egyik korábbi nyilatkozata alapján sosem lesznek újra teljesen boldogok. 

Értelem és érzelem - Brandon

A Dashwood lányok életébe igazi szívtiprók jelentek meg: Brandon ezredes (Alan Rickman) és Edward Ferrars (Hugh Grant) is megkörnyékezte a két főszereplőt. A mai napig imádjuk ezt a filmet, és nemcsak a történet, de a nagyszerű szereposztás miatt is.