A hideg, és borongós hétköznapok után itt az idő, hogy felpezsdítsd nemcsak önmagad, de a hétvégéd is. Izgalmas programok, könnyfakasztó emlékkoncert, és színházi kuriózummal készültünk neked erre a hétre, melyeket nem érdemes kihagyni. Készíts egy bögre teát, vedd elő a naptárad, és válogass kedvedre a lehetőségek közül. 

Gateway to Space – Űrkiállítás

Millenáris

2016. január 15-től március 15-ig

Vágj bele életed legnagyobb űrkalandjába a Gateway to Space interaktív űrkiállítással, amit egyenesen a NASA Space & Rocket Center hoz el Neked! Magyarországon először látható a Gateway to Space nemzetközi űrkiállítás, amivel teljes egészében megismerheted a NASA és az emberiség csillagközi kalandjainak teljes történetét és napjaink érdekfeszítő felfedezéseit! Merülj el az űrkalandok múltjában, kezdve a korai álmodozókkal, akik elsőként építették meg saját rakétájukat, át az eseménydús 20. századon, középpontban a Hold meghódításáért vívott űrversennyel, egészen a Naprendszer határának felfedezéséig. Nézd meg élőben a US Space and Rocket Center több száz darabból álló, lenyűgöző gyűjteményét: a NASA küldetések során használt szkafandereit, az űrutazások begyűjtött holdkőzeteket, valamint a rakéták és űrkapszulák élethű mását. Ülj egy űrhajó próbafülkéjébe és tapasztald meg a semmihez sem fogható atmoszférát!

Forrás: Facebook/Gateway to Space - Űrkiállítás

Főhős - Grecsó Krisztián

Momentán Társulat 

Február 9.

Érdekes, és izgalmas színházi élménnyel készül a Momentán Társulat. Beszélgetés és játék ismert, közéleti szereplőkkel. Minden alkalommal új Főhős a középpontban. Drámák, örömök, titkok és vágyak imprójelentekben a Momentánnal. Vele, róla, neki, nektek. Ő középen, mi körülette egy impróuniverzumban. Ne hagyd ki ezt a pártalan élményt!

Forrás: Facebook/Momentán Társulat

David Bowie – Just for One Day

Beat On The Brat

Január 16.

A legendás zenész halála szinte sokkolta a világot. Mindannyiunk életében volt legalább egy Bowie-s korszak. A most szombat csak róla fog szólni a Beatben. A bár ezt írta az eseményben: "Megpróbáljuk lejátszani az összes jó számát. Meg pár olyat is, ami nem az övé, de kötődik hozzá." Ha nagy rajongó vagy, ott a helyed! 

David BowieForrás: AFP/Bertrand Guay

A dán lány

Január 28.

Igazi kulturális csemege, és csodás filmélmény. A történet szerint Einar Wegener (Eddie Redmayne) és Gerda Wegener (Alicia Vikander) egy művészházaspár, mindketten kiváló művészek. Egy napon Gerdának gyorsan be kell fejeznie egy portrét, ezért megkéri a férjét, hogy öltözzön nőnek és legyen a modellje. Az élmény olyan lavinát indít el, ami örökre megváltoztatja az életüket. Einar rájön, hogy Liliként tudja kifejeznie valódi énjét, és elkezd nőként élni. A házaspár azonban kénytelen szembenézni a társadalom rosszallásával. 

EDUCATIO 2016 - Az év legnagyobb oktatási kiállítása

SYMA Rendezvényközpont 

2016. Január 21-23. 

Több, mint 100 kiállító és 30.000 látogató. Hazai felsőoktatási intézmények, külföldi egyetemek, nyelviskolák, szakképzések és a legújabb oktatási fejlesztések, taneszközök, módszerek egy helyen! Immár 16. alkalommal, 3 napon keresztül várja a látogatókat az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás: a középiskolás diákokat, mester képzést kereső hallgatókat, szülőket, pedagógusokat, intézményvezetőket és -fenntartókat. 

Forrás: MTI/Földi Imre