Telik az a rohadt idő. Ugye, néha te is úgy érzed, hogy mintha csak tegnap lett volna, hogy a suli legjóképűbb fiúja, a 13 éves Lali, téged kért fel lassúzni Toni Braxton klasszikusára, az "Un-Break My Heart"-ra. Pedig nem tegnap volt. Húsz éve már.

Nosztalgiázni mindenki szeret, és mindenki tudja, hogy régen minden jobb volt: ifjúságunk hajnalán még a gyagyi popdalok gagyi szövegei is sokkal mélyenszántóbbnak tűntek. 

A következőkben összegyűjtöttünk 10 olyan egykori világslágert, amelyek pont 20 éve, 1996-ban törtek a toplisták élére, és amelyek anno egy valamire való sulidiszkóból sem hiányozhattak. Köztük van a kedvenced?

Los Del Rio - Macarena

Fogadjunk, hogy még ma is el tudnád táncolni, a klip híres-hírhedt koreográfiáját? Hatalmas sláger volt, egy időben mindenki "makarénázott".

 Paradisio - Bailando

Bizony, a Macarenahoz hasonlóan a Bailando is 1996-ban jelent meg. Mást nem tudunk hozzáfűzni: hatalmas zene volt.

 Backstreet Boys - Quit Playing Games (With My Heart)

Nick Carter és társai minden 12 éves lány szívét meghódították. Fehér nadrág, lassított felvétel, szenvedő arckifejezés - ezek a fiúk tudtak valamit.

 R. Kelly - I Believe I Can Fly

Michael Jordan + Tapsi Hapsi = az álmok valóra válnak.

 Spice Girls - Wannabe

"I wanna really, really, really wanna zigazig ah" - a fűszeres lányok is 1996-ban indultak világhódító útjukra.

 No Doubt - Don't Speak

Amikor még Gwen Stefani fiatal és hamvas volt. Valószínűleg a világ egyik legismertebb dala.

 The Fugees - Killing Me Softly

Na jó, nem egy tipikus sulidiszkós zene, és a legtöbbünknek valószínűleg fogalma sem volt a szövegről és annak jelentéséről, de a fülbemászó dallam egyszerűen beette magát az ember agyába.

 Toni Braxton - Un-Break My Heart

Minden idők egyik legszebb szerelmes dala.

 Alanis Morissette - Ironic

A klip, amiről nem tudtad eldönteni, hogy négy különböző néni ül-e a kocsiban, vagy mind ugyanaz?! Most már valószínűleg tudod a választ.

 2Pac - California Love

A legtöbb fiú 10-14 éves kora között esik át a "rapper korszakon". Nos, 96-ban számukra 2Pac igazi messiás volt - amíg az év szeptemberében meg nem gyilkolták.