Egyre távolabb kerülünk a régi, még lapozgatós (nem, nem a képernyőn) könyvektől. A Google új ötlettel rukkolt elő: megnyitották könyvesboltjukat, ahonnan interaktív e-könyveket lehet vásárolni. A történetek hasonlóak lesznek a papír alapú szerepjátékos verziókhoz, csak virtuális kiadásban.

A Google Australia kreatív labor futurisztikus könyveinek lényege, hogy a "kinyomtathatatlan" történeteket kifejezetten mobileszközökre, és táblagépekre írták, az

internet kínálta lehetőségeket pedig beépítik a történetmesélésbe.

Két könyvet már kiadtak: a Reif Larsen’s Entrances & Exits című történethez a Google Street View-t kell használni.

A történeteket interaktív elemekkel dúsítottákForrás: Google

A másik a Truth About Cats&Dogs, amelyben két főszereplő nézetei közül választhatunk, közben pedig jegyzetelnünk kell a rejtélyek megoldásához. Sok esetben egy minijátékot is játszhatunk, ami nem csak fokozza az élményt, hanem a mesélés része is.

Az interaktív könyvek ötlete egyébként nem új, a Google azonban egy valódi platformmá szeretne nőni, ezért nyitották meg könyvesboltjukat az Editions at Play könyvesboltot, ami inspiráció lehet az alkotóknak is. Áprilisban jön még két másik történet, de a fejlesztő minden ötletre nyitott az új kalandokkal kapcsolatban - írja a Google.