Dollármilliomos lett a Saul fia Amerikában

Forrás: MTI/Marjai János -
film Nemes Jeles László Amerika Saul fia bevétel Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőn átlépte az egymillió dolláros határt a Saul fia amerikai összbevétele: az ottani mozikban kilencedik hete futó magyar film eddig pontosan 1 005 012 dollárt szedett össze. 

Nemes Jeles László Golden Globe-nyertes, Oscar-jelölt holokausztdrámája már január közepe óta számít a legsikeresebb magyar filmnek Amerikában. Jövőhét vasárnap végre eldől, hogy hosszú évek után ismét gazdagabbak lehetünk-e egy arany szobrocskával - írja az Origo.

Forrás: MTI/Marjai János

A magyar filmek közül legutóbb - 2013-ban - Szász János A nagy füzet című filmje szerepelt a kilences listán, a legjobb idegen nyelvű filmek kategóriájának végső jelöltjei közé azonban végül nem került be.

Magyar játékfilm legutóbb 1989-ben szerepelt az öt jelölt sorában, Szabó István Hanussen című alkotása.

Ezekkel a filmekkel száll harcba a Saul fia az Oscar-díjért

Megmutatjuk, hogy mekkora eséllyel indul Nemes Jeles László műve az öt jelölttel szemben. Most segítünk, hogy kicsit jobban megismerd őket!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.