Hurrá! Te is összefuthatsz Budapest utcáin Warren Richardsonnal, aki nemrég megkapta a világ egyik legnagyobb fotós elismerését, ráadásul egy magyar határon készült képért. Az ausztrál fotós már öt éve kis hazánkban él, megmutatjuk őt is, hogy biztosan felismerjétek!

Elég menő díjat zsebelt be a Budapesten élő ausztrál fotós, Warren Richardson, ugyanis csütörtökön jelentették be, hogy az ő magyar határon készült felvétele kapta az 59. World Press Photo nagydíját - írták a világ legnívósabb sajtófotó-pályázatának honlapján.

A fotó a szerb-magyar határon készült egy nyári éjszakán, kevéssel a határon épített kerítés elkészülte előtt. 

Az Év Sajtófotója díj nyertese valamint hírkép egyedi 1. hely: Warren Richardson - A felvételen egy férfi látható, amint egy csecsemőt ad át a magyar-szerb határon felállított kerítés szögesdrótjai között RöszkénélForrás: MTI/EPA/WORLD PRESS PHOTO/Warren Richardson

„Már a zsűrizés elején tudtuk, hogy ez egy fontos fotó. Egyszerűségében rejlik hatalmas ereje, s mert úgy látjuk, hogy szinte minden benne van, ami a menekültekkel történik. Egy igazi klasszikus felvétel a szó nemes értelmében, ugyanakkor időtlen is" - mondta Francis Kohn, a zsűri elnöke, aki emellett az AFP Hírügynökség fotószerkesztőségének vezetője.

Warren RichardsonForrás: MTI/EPA/ANP/Koen Van Weel