A Saul fia főszereplőjét nem nyűgözte le túlságosan a díjátadóval járó pompa, és véleményéről hangot is adott a sajtóban.  

Röhrig Gézát nem szédítették meg az események, és bár nagyon boldog a film sikerei miatt, az ottani dolgokkal nem egészen ért egyet: "Eddig is sejtettem, de most beigazolódott: az Oscar-gála az idiotizmus orvosi esete. A színházteremben például hosszú sorokban állnak emberek - amit körülbelül úgy kell elképzelni, mint Moszkvában, a Lenin-mauzóleum előtt - , akik valójában önkéntesek, és az a dolguk, hogy ha valaki feláll a helyéről, hogy átvegyen egy díjat, akkor leüljenek a helyére, nehogy foghíjas maradjon a sor."

Röhrig Géza Ben Affleckkel és Sylvester Stallonéval az Oscar-gála utánForrás: Röhrig Géza Facebook

Az a pillanat azért, amikor Sofia Vergara kinyitotta a borítékot, és felolvasta a legjobb külföldi film kategóriájának nyertesét, még őt is megérintette: "Olyan érzés, amilyen Puskás Öcsinek lehetett bevarrni a hatodik gólt az angol-magyaron" - tette hozzá Géza. 

Történelmi pillanat! Oscar-díjat nyert a Saul fia
A Magyarország hivatalos nevezettjeként szereplő holokausztdráma több mint egy tucat díjat nyert már, de az Oscar-díj volt a legnagyobb elismerés, amit kaphatott a magyar csapat.