A színésznő halála után megkezdődtek a találgatások, ki lesz a következő, akit megválasztanak a Nemzet Színészei közé.

A Blikk úgy tudja, hogy Psota Irén helyére a szabályok értelmében csakis színésznő kerülhet, és a lap által megkérdezettek, köztük Agócsi Judit és Pikali Gerda színésznő egyöntetűen úgy vélték, Ganxsta Zolee édesanyja, a 88 éves Kassai Ilona lesz az, aki megkaphatja az elismerést.

Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze elismerés birtokosa, ezért őt megilleti a szavazójog. "Még nem ültünk össze, de nem befolyásoljuk egymást soha. Valóban ritka az a kolléga, aki 88 évesen aktívan dolgozik, de közöttünk is akad munkamániás: Törőcsik Marika, Tordy Géza és Haumann Péter is ilyen.Színésznő helyére csak színésznőt választunk, mindannyian felvetünk neveket, és addig szavazunk, amíg megegyezünk. Megbeszéltük, hogy egyikünk se mond előre egyetlen jelöltet se, így én sem teszem ezt - mondta el a lapnak a színész. 

Örülök, hogy egyáltalán valakinek eszébe jut, hogy én is a földön vagyok még. Tíz éve játszottam utoljára színpadon, de ma is vállalnám, ha felkérnének - fogalmazott a lap által felkeresett Kassai Ilona, aki nagyon meghatódott kollégái szavaitól.