Péter Szabó Szilvia Freddie Eurovíziós Dalfesztivál ByeAlex Kállay-Saunders András Wolf Kati
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma rendezik a svéd fővárosban az 61. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét, amelyben 26 ország előadója lép színpadra, köztük ötödikként a magyar Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) Pioneer című dalával. Freddie-nek minimum a 3. helyen kellene végeznie, ha szeretné jobban teljesíteni az egykor 4. helyen végzett Friderikánál és a két éve ötödik Kállay-Saunders Andrásnál. Az énekesnek a korábbi magyar versenyzők is nagyon drukkolnak, sőt, tanácsokkal is ellátták. 

Péter Szabó Szilvia még 2005-ben a Nox együttessel jutott ki a versenyre, ahol a 12. helyezést érték el. "Ez a világ legjobb bulija. Azt üzenném Freddie-nek, hogy a döntőben már ne izguljon. Tanácsolni pedig csak annyit tudnék, hogy szívja magába ezt az érzést! Életem egyik legjobb élménye volt. Szurkolunk neki, és bár nem mernék esélylatolgatásba bocsátkozni, hogy nyerhet-e, abban szinte biztos vagyok, hogy az első tízbe bekerül, de talán még az első ötbe is" – vélekedik az énekesnő.

Fotó: Mudra László - Origo

"Kimagasló teljesítményt nyújtott már itthon is, Stockholmban pedig egyszerűen lenyűgöző volt. Nagy esélye van arra, hogy bekerüljön a legjobb öt közé, persze nagy reményeket fűzünk ahhoz is, hogy nyerhet. Csak ne izgulja túl ezt az egészet" – fogalmazott Wolf Kati a Blikknek.

Forrás: AFP/John Macdougall

ByeAlex 2013-ban a 10. helyig jutott a Kedvesem című slágerével, ám ő ma már nem is követi a versenyt.

Én nem törődöm az eurovíziós ügyekkel. Nem nézem, és nem is követem"

Forrás: Hámori Zsófia/Life.hu

Sok sikert, Freddie, ne izgulj, hiszek benned, remélem, megnyered!"

Forrás: MTVA

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.