Ma rendezik a svéd fővárosban az 61. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét, amelyben 26 ország előadója lép színpadra, köztük ötödikként a magyar Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) Pioneer című dalával. Freddie-nek minimum a 3. helyen kellene végeznie, ha szeretné jobban teljesíteni az egykor 4. helyen végzett Friderikánál és a két éve ötödik Kállay-Saunders Andrásnál. Az énekesnek a korábbi magyar versenyzők is nagyon drukkolnak, sőt, tanácsokkal is ellátták. 

Péter Szabó Szilvia még 2005-ben a Nox együttessel jutott ki a versenyre, ahol a 12. helyezést érték el. "Ez a világ legjobb bulija. Azt üzenném Freddie-nek, hogy a döntőben már ne izguljon. Tanácsolni pedig csak annyit tudnék, hogy szívja magába ezt az érzést! Életem egyik legjobb élménye volt. Szurkolunk neki, és bár nem mernék esélylatolgatásba bocsátkozni, hogy nyerhet-e, abban szinte biztos vagyok, hogy az első tízbe bekerül, de talán még az első ötbe is" – vélekedik az énekesnő.

Fotó: Mudra László - Origo

"Kimagasló teljesítményt nyújtott már itthon is, Stockholmban pedig egyszerűen lenyűgöző volt. Nagy esélye van arra, hogy bekerüljön a legjobb öt közé, persze nagy reményeket fűzünk ahhoz is, hogy nyerhet. Csak ne izgulja túl ezt az egészet" – fogalmazott Wolf Kati a Blikknek

Forrás: AFP/John Macdougall

ByeAlex 2013-ban a 10. helyig jutott a Kedvesem című slágerével, ám ő ma már nem is követi a versenyt. Én nem törődöm az eurovíziós ügyekkel. Nem nézem, és nem is követem" - nyilatkozta. 

Forrás: Hámori Zsófia/Life.hu

"Azt üzenem neki, hogy ragadja meg a pillanatot, úgy énekeljen, mintha nem lenne holnap, szívből jöjjön minden hang, érzés és lépés. Sok sikert, Freddie, ne izgulj, hiszek benned, remélem, megnyered!" – buzdította Freddie-t Kállay-Saunders András, aki a 2014-es ötödik helye után 2016-ban is ringbe szállt a kijutásért. 

Forrás: MTVA