Ahogy megírtuk, videóüzenetet küldött Kulka János kollégáinak, a Katona József Színház évadzáró társulati ülésére. Az otthonában lábadozó színésznek egyre jobban hiányzik a színpad. 

"Nagyon köszönöm a biztatást. Jó nyarat kívánok nektek. Sziasztok" – szólt kollégáihoz Kulka, akik a könnyekig meghatódtak. "

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"Nagyon megrázó pillanatok voltak ezek, és nem maradtunk sokáig adósok a válasszal, videóra vettük, ahogy kórusban harsogtuk: Várunk vissza!"– mesélte az egyik társulati tag a Borsnak

Még korai Kulka visszatéréséről beszélni, jelenleg a rehabilitációja zajlik. Az állapota napról napra változik, a beszéd és a mozgás hamar elfárasztja. A teátrum vezetősége nagyon bízik a mihamarabbi gyógyulásában, amit egy példátlan gesztus is jelez: Máté Gábor igazgató úgy döntött, hogy a következő évad utolsó bemutatóit még nem tűzi ki, mert Kulka állapotához fognak alkalmazkodni.

"A társulat és a vezetőség egyaránt úgy gondolja, megéri várni néhány hónapot a döntéssel, hogy újra együtt dolgozhassunk vele" – áll a Katona József Színház közleményében.