80 éve jelent meg az Elfújta a szél: íme, az 5 legszebb idézet!

Forrás: Photo12/Archives du 7e Art/MGM/Mgm -
film idézet megható Elfújta a szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Elfújta a szél 1939-ben bemutatott színes amerikai film, amely Margaret Mitchell azonos című, Pulitzer-díjas regényéből készült. A regény 80 évvel ezelőtt, 1936. június 30-án jelent meg angolul a polcokon. Scarlett O'Hara, a 16 éves észak-georgiai szépség a monumentális regény végére 12 esztendővel lesz idősebb. A történet a mai napig meghat minket, így összegyűjtöttük a mű legszebb idézeteit. 

"Milyen gyerekes vagy, édesem. Azt hiszed azzal, hogy kijelented: sajnálom, jóvá lehet tenni az elmúlt évek minden tévedését, és begyógyítani minden sebét, egyszerre mindent ki lehet törölni az emlékezetből, ki lehet szívni a mérget a sebekből...Itt a zsebkendőm, Scarlett. Soha még, életed egyetlen válságában sem láttam, hogy zsebkendő lett volna nálad."

Forrás: Photo12/Archives du 7e Art/MGM/Mgm

"Bánt, hogy eltűnt minden szépség az életből. Azelőtt tökéletes volt az élet. Ha a háború nem jött volna, élek tovább boldogan, eltemetkezve az ültetvényemen. De a háború kiragadott onnan, és elém dobta az életet nyersen, olyannak, amilyen."

"Valami szent, lélegzetelállítóan édes, csodálatos érzés élt a szívében, amely csak nőtt, nőtt a magára kényszerített némaság hosszú napjai alatt és emlékekből meg reménységből táplálkozott."

"Nagyon rossz, gyermekem, ha egy asszony szembenézett a legrosszabbal, ami érheti, mert azután nem tud már félni semmitől. Márpedig jaj annak az asszonynak, aki semmitől nem fél."

Az Elfújta a szél meglepő kulisszatitkai

Nők milliói olvadoznak még ma is a sármos Clark Gable-től; a valaha volt egyik legszebb színésznőt, Vivien Leigh-et, pedig ugyancsak tömegek csodálják. Most néhány érdekes kulisszatitkot hoztunk el nektek ezzel a filmmel kapcsolatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.