2015 augusztusában a Sziget Nagyszínpadának záró produkciója a még mindig csak 20 éves szupersztár holland dj, Martin Garrix volt. Már akkor borítékolhattuk, hogy a világ harmadik legjobb dj-jének választott lemezlovast nem kell majd nélkülöznünk az idei fesztiválprogramból sem, hiszen a neve biztosíték egy feledhetetlen show-műsorra. Martin most Zamárdiba, a Balaton Soundra érkezett, hogy ismét lenyűgözze a house-zene szerelmeseit. Milliók követik a közösségi oldalakon, barátai közt láthatjuk Justin Biebert, valamint a szintén sztár dj honfitársát, Julian Jordant is. Martin Garrix mielőbb továbbrepült volna Ibizára, válaszolt a Life.hu néhány kérdésére. 

Látjuk, nagy barátja lettél Justin Biebernek. Világsztár dj-ként csak világsztár keresi a barátságod?

A Coachella alkalmával találkoztunk pár évvel ezelőtt, és jó barátok lettünk. Egy nagyon rendes srác, mivel az életünk elégé hasonló, könnyen meg is értjük egymást. Mindezek ellenére sok emberrel tartom a kapcsolatot akár középiskolából, vagy bárkivel, akivel azelőtt találkoztam, hogy híres lettem, nem kizárólag népszerű emberekkel lógok együtt.

Martin Garrix Justin Bieberrel a 2015-ös EMA-nForrás: AFP/Giuseppe Cacace

Több világsztárral dolgoztál már együtt. Ők keresnek már téged? Kik vannak kilátásban a közeljövőben?

Attól függ. Néha ők veszik fel a kapcsolatot a menedzsmentemmel, de van rengeteg előadó, akikkel én magam találkoztam valahogy. Fesztiválokon vagy különböző eseményeken egymásra találunk, és ebből egy jó kis kollaboráció is születhet. Nemsokára meg fog jelenni az új lemezem, rajta egy Rebe Rexhával készült számmal, továbbá rengeteg meglepetés közös munka is lesz még ezen az albumon.

Avicii 26 évesen kiégett, visszavonult. Nálad mi lehet majd a végállomás? Hogyan lehet kezelni a hosszú turnézást?

Őszintén szólva jelenleg nem szeretnék a karrierem végpontjára gondolni. Nagyon élvezem, amit most csinálok, és még hosszú ideig szeretném folytatni, remélhetőleg képes is leszek rá.

Martin Garrix fellépése a 2014-es Balaton Sound fesztiválonForrás: MTI/Mohai Balázs

A magánéleted szándékosan tabu, vagy csak tiszteletben tart a média, és ezért inkább a zenei munkásságoddal foglalkoznak? Legalábbis Magyarországra szinte csak zenei hírek jutnak el.

A magánéletemet meg szeretném tartani magamnak. Úgy tűnik, a holland embereket nem is nagyon érdekli. Tiszteletben tartják a személyes teremet, és én ennek nagyon örülök.

Nagyon fiatal vagy, mindössze 20 éves, keresnek lelkes dj-tanulók? Tudsz nekik segíteni, tanítanod őket?

Úgy vélem, nagyon jó lenne más feltörekvő művészeken segíteni, amit azzal is próbálok elősegíteni, hogy megalapítottam a saját kiadómat, a STMPD RCRDS-ot. Nagyszerű dolog fiatal tehetségekkel együttműködni különböző zenei stílusokból, és még tanulhatunk is egymástól.