Endrei Judit táncosnak állt, ha nem is hivatalosan, de egy új, kifejezetten az idősek körében terjedő divat, a szeniortánc kedvéért. Csillebércen több száz idősebb korú, leendő táncos gyűlt össze, hogy kipróbálja a szeniortáncot, az esemény fővédnöke pedig az ismert tv-s személyiség volt.

A szeniortánc nem keverendő össze a versenytáncok idősebbeknek szóló kategóriájával, ez ugyanis inkább egy olyan speciális mozgásforma, amely nemcsak az izmokat és az ízületeket tartja fitten, de

közben szórakoztat is.

Csirmaz Szilvia, Magyarország egyetlen hivatalos szeniortánc-oktatójaForrás: Országos Szeniortánc Találkozó

A hazai nyugdíjasok között is egyre népszerűbb szeniortáncot egyébként Németországban Ilse Tutt táncpedagógus dolgozta ki a saját 80 éves édesanyja számára, aki még ilyen idősen sem szeretett volna lemondani a jókedvről és a mozgásról. Azóta népszerűsége töretlen, szülőhazájában,

Ausztriában és Norvégiában több ezer táncklub működik.

A magyar nyugdíjasok körében is egyre inkább terjed ez az új hullám, különösen azóta, mióta a Nyugdíjasok Országos Szövetsége felkarolta a témát. Idén nyáron a megyeszékhelyeken közel 1500-an próbálták ki , az országos szeniortánc-találkozón pedig több százan hódolhattak a szeniortáncnak.

Forrás: Országos Szeniortánc Találkozó

Endrei Judit elmondta: „Hatvan felett egyre többen panaszkodunk arról, hogy itt fáj, ott fáj. Ebben a korban a szervezetünk állapota már nem olyan, mint fiatalon. De az egészségünk megőrzése ilyenkor talán még fontosabbá válik, ehhez pedig elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. A szeniortánc szerintem mindenkinek tökéletes választás lehet, hiszen nem kell hozzá különleges képesség, gyakorlása révén jót tesz az ízületeknek és az izmoknak, szórakoztató, jó kedvre derít és még partner sem kell hozzá, mint más táncokhoz."

Forrás: Országos Szeniortánc Találkozó

Csirmaz Szilvia – aki egyébként Magyarországon az egyetlen hivatalos szeniortánc-oktató – szerint az időseknek nem kellene megijedni a rendszeres testmozgástól: „A pirulák helyett inkább kenjük be a fájdalmas testrészeket valamilyen krémmel, géllel, utána már indulhat is a szeniortánc, amely olyan koreográfiát tartalmaz, ami nem ront a testünk állapotán, sőt karban tartja inkább. Mindezek mellett pedig a lelkünknek is jót tesz!"