Születésnapján köszöntötte a Vígszínház társulata Halász Juditot! A színésznő kollégáival épp az Audiencia című előadás jövő heti premierjére próbált, amelyben II. Erzsébetet alakítja – amikor a koronázási jelenet után megjelent a színpadon egy tortával a Víg igazgatója, Eszenyi Enikő és a darabban szereplő színészek.

Halász Juditnak azonban nem maradt sok ideje az ünneplésre, hiszen a tortázás után folytatódott Peter Morgan darabjának a próbája. A színmű az utóbbi évek egyik sikerdarabja a Broadway és a West End színházaiban, jövő héttől pedig a Pesti Színházban látható először Maagyarországon. Nem csak szórakoztató, de nagyon aktuális is, hiszen Anglia és az európai kontinens kapcsolata napjainkban is központi téma.

Forrás: Szkárossy Zsuzsa

II. Erzsébet királynő a huszadik század és korunk egyik legjelentősebb uralkodónője. Az audienciáin miniszterelnökeit fogadja, Winston Churchillt, Margaret Thatchert, John Majort, vagy éppen David Cameront. Nemcsak a kormányzás nehézségeibe nyerünk betekintést, hanem megismerhetjük korunk egyik legközvetlenebb, legszellemesebb, legmegkapóbb személyiségét és az országát szolgáló minisztereit.