Az Audiencia az utóbbi évek egyik sikerdarabja a Broadway és a West End színházaiban, október 14-től pedig Magyarországon először a Pesti Színházban látható Halász Judit főszereplésével, a rendező Valló Péter. 

Egy királynő. Tizenkét miniszterelnök. Hatvan év. II. Erzsébet királynő a huszadik század és korunk egyik legjelentősebb uralkodónője. Az audienciáin miniszterelnökeit fogadja, Winston Churchillt, Margaret Thatchert, John Majort, vagy éppen David Cameront. Nemcsak a kormányzás nehézségeibe nyerünk betekintést, hanem megismerhetjük korunk egyik legközvetlenebb, legszellemesebb, legmegkapóbb személyiségét és az országát szolgáló minisztereit. 

Forrás: Szkárossy Zsuzsa

Az Audiencia nem csak szórakoztató, de nagyon aktuális is, hiszen Anglia és az európai kontinens kapcsolata napjainkban is központi téma. II. Erzsébet az egyik legkedveltebb uralkodó világszerte, karakterének megformálása Halász Judit ötven évre visszanyúló, ragyogó pályafutásának újabb fontos állomása. "Ő azt mondja, ha emberi lényként hétköznapi vagy, az uralkodóként a legnagyobb erényed lesz" - meséli II. Erzsébetről a Vígszínház színésznője, Halász Judit. "Igenis hétköznapian viselkedik a miniszterelnökeivel, és minden emberrel.

Ezt tanulta. Ez egyáltalán nem olyan könnyű szakma, mint ahogy egy külső szem gondolhatja azt a csillogás alapján. Bár ott a gazdagság, a fény, a pompa, a kiszolgáltság, azért ebben nagyon sok kiszolgáltatottság is van, hiszen hite szerint minden napjának minden percét a brit nép szolgálatának szeretné szentelni." - mondta a színésznő