Mozi, színház és érdekes előadás is szerepel a listán, úgyhogy bárki megtalálja a kedvére valót a következő összeállításunkban. Bár a nyár véget ért, attól még nem kell bezárkóznod a négy fal közé. Nézz körül a nagyvárosban, hiszen számtalan izgalmas és érdekes program vár rád. Vedd elő a naptárad, és írd be a következő eseményeket. 

Országos Étterem Hét

Október 10. - Október 16. 

A főváros több pontján 

Az ősz beköszöntével ismét elindul az Országos Étterem Hét, ami immár a 11. alkalommal várja a minőségi gasztronómia kedvelőit. A 3.300 forinttól kezdődő 3 fogásos menüsorokat október 10-16. között lehet megkóstolni.

Forrás: Dreamstime

Cultivo pres.: Self Made

Október 20.

Ötkert

Októberben megidézik a kezdeteket és három olyan embert ültetnek a kanapéra, akik más-más utat bejárva lettek kimagaslóan sikeresek saját szakmájukban. Igazi self-made arcok, akik maguknak köszönhetik, hogy most meghatározó személyiségek gasztronómiában, divatban, popkultúrában.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

Whisky Show

Október 28- Október 29. 

Corinthia Hotel

Szeretnél többet tudni a whiskykről, vagyis az „élet vizéről", amely kelta nyelven annyit tesz: "uisge beatha"? Erre kiváló lehetőséged kínálkozik a rohamlépetekben közelgő VI. Whisky Show-n, ahol a speciális szemináriumokon két legyet üthetsz egy csapásra: a szakértő előadók egy informatív előadás keretében mesélnek a whiskykészítés rejtelmeiről, miközben 4-5 terméket kóstolhattok meg.

Forrás: Thinkstock

 

Inferno      

A Cinema City összes mozijában

Langdon professzor (Tom Hanks) felébred. A Harvard veszélyes kalandoktól sem visszariadó szimbólumkutatója számára ez kivételesen nem hétköznapi eset. Ugyanis egy firenzei kórházban van, és nem tudja, hogyan került oda. Lőtt sebbel ápolják, és azt a különös tárgyat sem tudja megmagyarázni, amit nála találnak.