Mozi, koncert és érdekes előadás is szerepel a listán, úgyhogy bárki megtalálja a kedvére valót a következő összeállításunkban. Bár a hőmérő higanyszála már a minuszokat súrolja, attól még nem kell bezárkóznod a négy fal közé. Nézz körül a nagyvárosban, hiszen számtalan izgalmas és érdekes program vár rád. Vedd elő a naptárad, és írd be a következő eseményeket.

A férfi és nő szerepe, vágya és árnyéka

Október 21.

MagNet Közösségi Ház

Ezen az előadás-beszélgetés sorozaton a férfi és a női szerepek az egyén és a társadalom szemében - a nemek egyenjogúsága a téma, ahova az adott területek kiemelkedő és kompetens szakembereit hívjuk meg. Célunk, hogy a nemek közti egyenjogúság szerepét hangsúlyozva olyan információkat adhassunk, ami által jobban rálátnak, majd tisztábban dönthetnek az emberek a kapcsolataikon és a társadalmon belüli helyükről. Ehhez szeretnénk előadással, beszélgetéssel, kérdésekre adott válaszokkal és eszmecserék generálásával hozzájárulni. Szeretnénk, hogy a hatalmi drámák, a meg nem értések, a lejárt, régi sztereotípiákba, hitrendszerekbe való beragadás helyett egyre több változásra nyitott, önmagukat és a másikat megismerni és megérteni vágyó, és legfőképpen a jelenben élő ember gazdagítsa a világot.  

Forrás: Thinkstock

1956-os emléknap a Dürer Kertben

Október 21. 

Dürer Kert

Tudtad, hogy ahol most koncertek, előadások, fesztiválok, partik követik egymást, ott korábban marxizmus-leninizmus tárgyban előadásokat, szemináriumokat tartottak? A néhai MSZMP Politikai Főiskola, azaz a Pártfőiskola helyén az ötvenes éveket idézik meg panoptikumszerűen - a lehető legautentikusabb helyszínen. A Dürer Kert ezzel az egész estés nappal állít emléket az 1956-os forradalom és szabadságharc előtt.

1956-os emléknapon fellép a Budapest Bár isForrás: Facebook/Budapest Bár

56 csepp vér

Október 23.

Erkel Színház

Az 1956-os forradalom 60. évfordulóján a - tíz évvel ezelőtt, a Sportarénában nagy sikerrel debütált - musical annak az igazságnak kíván emléket állítani, hogy a forradalmat szabadságra vágyó fiatal emberek csinálták. 

Forrás: Erkel Színház

Idegpálya

A Cinema City összes mozijában

A középiskolás Vee nem az a kimondottan bevállalós típus. Egy nap azonban barátnői unszolására benevez egy népszerű online "Felelsz vagy mersz" típusú játékra, az Idegpályára, ahol az előfizetők határozzák meg, milyen próbatételeknek vetik alá a Játékosokat. A valóságshow összehozza egy titokzatos idegennel, Iannel, és a páros egyre népszerűbbé válik az internetes szurkolótábor körében. 

Rapülők koncert 2017

2017. február 25.

Papp László Budapest Sportaréna 

Zúg a volga, Áj Láv Jú, Túr dö flanc, Lesz még rosszabb, Nem adom fel...csak pár mindenki által ismert dal a Rapülőktől, amik biztosan felcsendülnek majd a 10 éves Rapülők Arénakoncerten. A 90-es évek legismertebb hazai zenekara a RApülők Geszti Péter (MC Gesztenye), Berkes Gábor (T-Boy) és Szentmihályi Gábor (Michel de Lux) 1992-ben alakult s pár év alatt óriási sikert aratott. A csapat 10 éve nem koncertezett, s most itt az ideje, hogy újra nosztalgikus hangulatba hozza a közönséget és elhozzá ka 90-es évek slágereit.