Megérkezett a Vígszínház társulata Kínába. November 11-én, 12-én és 13-án este játsszák majd Nádas Péter Találkozás című darabját Eszenyi Enikő rendezésében egy nemzetközi színházi fesztiválon Guangzhouban. Magyar prózai társulatként előszőr lépnek fel ebben a távoli metropoliszban. 

A Vígszínház 120. évadának bemutatója volt Nádas Péter Találkozása, amelyet most a kínai közönség is láthat. A 2016. november 4. és 27. között zajló színházi fesztiválnak a guangzhoui 13. Színház ad otthont. A "Nemzetközi Színházi Évadnak" nevezett szemlén a Vígszínház mellett többek között dél-koreai, tajvani, japán és orosz társulat is képviseli magát. A fesztivál szervezőinek fő célja, hogy szerte a világból válogatott, magas művészi színvonalú előadásokkal ismertethessék meg a helyi lakosokat.

A Találkozás katartikus, múlttal szembesítő műalkotás, egy fiatalember és egy asszony szenvedéstörténete, amelyben a két főszereplő az emberi lélek legmélyebb rétegeibe ás le, és a világ legszebb szerelmes történetét mesélik el Nádas és a színház univerzális nyelvén.

A két főszereplő találkozásának célja azonban nemcsak a múlt önkínzó felidézése, a tragédia újraélése, hanem a feloldozás és a megbékélés gesztusa is. Az előadás főszerepében Börcsök Enikő és Király Dániel látható.