Iszonyú fájdalmak gyötrik, korábban pedig gúnyolódások céltáblája volt Rebecca Dann. A lány kiphoscoliosissal született (gerince abnormális módon csavarodva-hajolva fejlődött ki), műteni sem lehetett, már az öngyilkosságon gondolkozott. Az életösztön és tudásvágy azonban legyőzte a legrosszabb gondolatokat, a lány továbbtanult, fotóművész lett. A szintén tolószékben ülő zseni, Stephen Hawking is megismerte a munkásságát, és inspirálónak nevezte Rebeccát. 

Rebecca - 9 éves korától kerekes székben ül - egészen kiskorában is próbált úgy élni, mint mások, fájdalmai, tüdő- és szívproblémái ellenére iskolába járt, de tudjuk, a gyerekek mennyire kegyetlenek tudnak lenni: folyamatosan gúnyolták.

A gúnyolódások ellenére inspiráló művész lett a gerincbeteg lánybólFotó: Rebeca Dann Photography

A megaláztatás és a testi szenvedés miatt egy időben arra gondolt, eldobja magától az életét, de szerencsére, nem így döntött, hanem leérettségizett és a farnhami művészeti egyetemen tanult tovább. Hamarosan kiderült, hogy nagyon tehetségesen fotózik, díjakat nyert, még Stephen Hawking is dicsérte a teljesítményét.

Rebeca Dann teljesítményét még Stephen Hawking is megdícsérteFotó: Rebeca Dann Photography

"Az én állapotom nagyon súlyos, az orvostudomány nem tud segíteni rajtam, bele kell törődnöm, hogy így élem le az életemet. Arra próbálom felhívni a figyelmet, hogy még ebben a helyzetben is lehet, sőt, kell is teljes életet élni. Én ma már semmin se változtatnék"nyilatkozta Rebecca, akinek nem titkolt missziója, hogy művészetén keresztül sérült embereknek adjon erőt.