Egy magyar naplóvezetőnek elképesztően nagy szerepe van egy-egy film sikeres elkészítésében. Többek között Angelina Jolie filmjéért is sokat dolgozott Tabányi Carmen.

Tabányi Carmen naplóvezetőként dolgozik, ami a filmes világ egyik legfontosabb szakmája. Érdekes módon ezt a pozíciót 94%-ban nők töltik be, ugyanis az egyik legfontosabb eleme az osztott figyelem. Azt pedig tudjuk, hogy egyszerre több dologra figyelni inkább a nők tudnak, mint a férfiak.

"Arra kell figyelnem, hogy a történetet úgy forgassák le, ahogy az a forgatókönyvben szerepel, és a színészek azt a dialógust mondják, ami a könyvben van. De figyelek arra is, hogyan fogják majd összevágni a filmet, és igyekszem kiszűrni a kapcsolódási hibákat"  - mesélte Carmen. 

Carmen rengeteg híres emberrel dolgozik együtt, és szinte mindegyikőjükkel van egy személyes története is. Elárulta, hogy a Tom Cruise-zal együtt forgatott. "A holnap határa" című film nagy kihívást jelentett a számára, ugyanis 11 kamera forgott egyszerre, melyek minden mozzanatát jegyzetelnie kellett, és közben még fotózott is. 

Tabányi Carmen és Tom Cruise A holnap határa forgatásánForrás: Tabányi Carmen

Együtt dolgozott Angelina Jolieval is, "A vér és méz földjén" című film forgatása során. Carmen sok esetben olyan hibákat is észrevesz, ami mások figyelmét teljesen elkerüli. Ebben az esetben hiába kérte a fodrászokat, hogy igazítsák meg a szereplő frizuráját, senki nem tett semmit. Így a felvételen látható, hogy a jelenetben szereplő lány hajtincse az egyik percben hol a füle mögé van tűrve, hol pedig le van engedve. Ezt a bakit még Jolie sem vette észre. 

Angelina Jolie és Tabányi CarmenForrás: Tabányi Carmen

Volt szerencséje Peter Falk-kal is együtt dolgozni, aki saját bevallása szerint 1/4 részben magyar származású. Carmen visszaemlékezése szerint Peter egy vidám bácsi volt, aki a forgatási szünetekben jobbnál jobb sztorikat mesélt. 

"Azt mondta, szerinte a magyaroknak van a legjobb humoruk, és a magyarok értenek a legjobban ahhoz is, amihez nem értenek. Ez nagyon megmaradt bennem" - árulta el a nő az Origonak